Etusivu / Harrastaminen / Aktiviteetit ja luonto / Retkeilyreitit
Retkeilyreitit

Ruokolahden retkeilyreitti

Retkeilyreitti tarjoaa kulkijalle monenlaisia maisemia: se halkoo seudun harjuja, kiipeää korkeille mäenharjanteille ja sivuaa useaa kunnan 500:sta järvestä.

Ruokolahden retkeilyreitti on osa laajempaa reittiä, joka alkaa Imatralta ja jatkuu Rautjärven puolelle. Tämän Ruokolahti-Rautjärvi -reitin yhteispituus on 96 kilometriä. Retkeilyreittien varsille on rakennettu nuotiopaikkoja ja laavuja, joissa voi yöpyä, mutta ei leiriytyä.

Ruokolahden retkeilyreitti on merkitty maastoon oranssein maalimerkein ja viitoin.
Lyhimmän, keskustaajamasta alkavan Lääväkorven reitin pituus on noin 18 km.

Muut Ruokolahden alueella olevat hoidetut retkeily- ja kuntopolut:

Oritlammen kuntopolku, jonka kokonaispituus on 10 km, mutta mahdollisuus on myös lyhyempien reittien (2 km ja 5 km) valintaan. Polku on merkitty valkoisilla maalimerkeillä.

Ollin polku, Huhtasenkylässä
. Ollin oranssi polku 2,5 km ja Ollin sininen polku 3,6 km. Polun varrella on Lasten laavu.

Puntalan Kissankierros
, pituus 7 km. Reitti on merkitty keltaisin maalimerkein ja opastauluin. Reitin varrella on laavu ja tulentekopaikkoja.

Hukkavuoren polku
, Pohja-Lankilan Marjamäellä muodostuu eri pituisista lenkeistä. Polun rakensi Matti Päivinen 1966. Polun varrella on useita luonnon nähtävyyksiä. Hukkavuoren luontopolku muodostaa lenkin, jonka pituus on 5 km. Lisäksi voit patikoida myös 3 km lisälenkin Kaunislammen rannelle. Reitti on merkitty puihin keltaisin maalimerkein. Luontopolun varrella on 14 luonnosta kertovaa opastaulua.

Polun kiertämiseen pysähtymisineen menee aikaa 3-4 tuntia. Jalkaan kannattaa pukea maastoon ja säähän soveltuvat jalkineet. Polun varrella ei ole tulipaikkaa, mutta Hukkavuorella on levähdyspaikka. Päivisen kota lähtöpaikalla on myös sopimuksen mukaan käytettävissä.

Kuntoa ja ketteryyttä tarvitaan myös vuorelta laskeutumiseen, tulitpa Jaakopin portaita tai köyden varassa. Polun varrella on myös monia jännittäviä yllätyksiä...

Salosaaren luontopolku, Salosaaren asukasyhdistyksen rakentama luontopolku Ruokolahden keskustaajamassa. Polun pituus on 1,1 km. Reitti on merkitty oranssein maalimerkein.

Lohelan Leijonapolku avattiin syyskuussa 2012.
Valtatie 6 varrella Lohelasta lähtee Leijonapolku, joka soveltuu koko perheelle. Kierros on noin 1,5 km:n pituinen. Leijonapolun varrella on muun muassa erikokoisten eläinten ja leijonan silhuetteja. Polulle on koottu leijonan innoittamia tietoiskuja ja tehtäviä.

Polun rakensivat Kulttuuripalvelu Kaiku Ky:n Niirasen perhe.


Takaisin ylös