Etusivu / Oppiminen / Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatus

Päivähoito yläkuva.jpg

Tervetuloa varhaiskasvatukseen

Lapsella on oikeus varhaiskasvatuspaikkaan vanhempainrahakauden jälkeen. Perhe voi valita järjestääkö lapsen hoidon joko kunnan järjestämässä varhaiskasvatuspaikassa, hoitamalla lapsen itse tai järjestämällä päivähoito yksityisen hoidon tuella. Jos lapsi hoidetaan kotona, on alle 3- vuotiaiden lasten perheillä oikeus kotihoidontukeen.

      
Miten varhaiskasvatukseen haetaan?
Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden ja sitä on haettava vähintään neljä kuukautta ennen sen tarvetta. Mikäli tarve johtuu työllistymisestä tai koulutuksesta, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava viimeistään kahta viikkoa ennen tarvetta.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisesti kunnan verkkoasioinnin kautta etusivulta tai viereisestä linkistä. Varhaiskasvatuspäällikkö ottaa yhteyttä hakemuksen saavuttua tai voit itse ottaa yhteyttä. Toimisto on Ruokolahden päiväkodilla osoitteessa Metsolantie 11 56100 RUOKOLAHTI.
Toimistossa ollaan paikalla sopimuksen mukaan ja aika varataan puhelimitse numerosta 044 4491 350.

Mitä varhaiskasvatus maksaa?
Asiakasmaksu määräytyy perheen yhteenlaskettujen bruttotulojen mukaan. Maksua määriteltäessä otetaan huomioon perheen koko. Korkein asiaksamaksu on nuorimmasta lapsesta 290 €/kk, toiseksi nuorimmasta lapsesta 261 €/kk ja perheen muista lapsista 20 % nuorimman lapsen kokopäivämaksusta. Korkeimman maksun bruttotuloraja on kolmen hengen perheessä 1.3.2017 5000 euroa kuukaudessa.
Lisätietoja saa palvelusihteeriltä ja varhaiskasvatuspäälliköltä.

Miten varhaiskasvatuspaikka määräytyy?
Varhaiskasvatusta tarvitsevat lapset sijoitetaan Ruokolahden päiväkotiin tai perhepäivähoitoon. Huoltajien vuorotyöstä johtuva viikonloppu- ja yöhoito järjestetään yhteistyössä Imatran Vuorohoitokodin kanssa.

Lapsen hoitotuntien muutokset ja varhaiskasvatuspaikan irtisanominen ilmoitetaan Daisy-asiointipalvelun kautta. ( https://ruokolahti.daisynet.fi/eDaisy

Aukioloajat

Ruokolahden päiväkoti
Metsolantie 11, 56100 Ruokolahti
Päivähoitotoimisto on päiväkodilla 
avoinna ma - pe 9 - 15,
viikonloppuisin suljettu.
Puhelin 044 4491 350

Takaisin ylös