Etusivu / Oppiminen / Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatus

Päivähoito yläkuva.jpg

Tervetuloa varhaiskasvatukseen

Lapsella on oikeus päivähoitopaikkaan vanhempainrahakauden jälkeen. Perhe voi valita järjestääkö lapsen hoidon joko kunnan järjestämässä päivähoitopaikassa, hoitamalla lapsen itse tai järjestämällä päivähoito yksityisen hoidon tuella. Jos lapsi hoidetaan kotona, on alle 3- vuotiaiden lasten perheillä oikeus kotihoidontukeen.

      
Miten päivähoitoon haetaan?
Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden ja sitä on haettava vähintään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli hoidontarve johtuu työllistymisestä tai koulutuksesta, on hoitopaikkaa haettava viimeistään kahta viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Hoitopaikkaa haetaan sähköisesti kunnan verkkoasioinnin kautta etusivulta tai viereisestä linkistä. Varhaiskasvatuspäällikkö ottaa yhteyttä hakemuksen saavuttua tai voit itse ottaa yhteyttä. Päivähoitotoimisto on Ruokolahden päiväkodilla osoitteessa Metsolantie 11 56100 RUOKOLAHTI.
Päivähoitotoimistossa ollaan paikalla sopimuksen mukaan ja aika varataan puhelimitse numerosta 044 4491 350.

Mitä päivähoito maksaa?
Päivähoitomaksu määräytyy perheen yhteenlaskettujen bruttotulojen mukaan. Hoitomaksua määriteltäessä otetaan huomioon perheen koko. Korkein päivähoitomaksu on nuorimmasta lapsesta 290 €/kk, toiseksi nuorimmasta lapsesta 261 €/kk ja perheen muista lapsista 20 % nuorimman lapsen kokopäivämaksusta. Korkeimman maksun bruttotuloraja on kolmen hengen perheessä 1.3.2017 5000 euroa kuukaudessa.
Lisätietoja saa päivähoidon laskuttajalta ja päivähoitotoimistosta.

Miten päivähoitopaikka määräytyy?
Päivähoitoa tarvitsevat lapset sijoitetaan Ruokolahden päiväkotiin tai perhepäivähoitoon. Viikonloppu- ja yöhoitoa järjestetään yhteistyössä Imatran Vuorohoitokodin kanssa.

Lapsen keskimääräisten hoitopäivien muutos ja hoitopaikan irtisanominen ilmoitetaan liitetiedotossa olevalla kaavakkeella.

Aukioloajat

Ruokolahden päiväkoti
Metsolantie 11, 56100 Ruokolahti
Päivähoitotoimisto on päiväkodilla 
avoinna ma - pe 9 - 15,
viikonloppuisin suljettu.
Puhelin 044 4491 350

Takaisin ylös