Etusivu/Vapaa-aika/Kirjasto/Ajankohtaista
Ajankohtaista

Heili-kirjastot

Ruokolahden kirjasto Suovilla kuuluu Etelä-Karjalan kuntien yhteiseen Heili-kirjastokimppaan. Kirjasto palveluineen on avoinna kaikille. Kirjastokortin voi hankkia mistä tahansa Heili-kirjastosta esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Alle 15-vuotias tarvitsee korttia varten huoltajansa kirjallisen suostumuksen. Samalla kortilla voi asioida kaikissa Heili-kirjastoissa ja aineiston saa palauttaa mihin tahansa kimpan kirjastoon, sillä kirjastojen välillä toimii kattava kuljetusjärjestelmä.

Heili-verkkokirjastossa voi selata kimpan aineistotietokantaa ja tarkistaa aineiston saatavuutta. Kirjautumalla verkkokirjastoon voi uusia lainoja, tehdä varauksia ja tarkastella omia tietoja. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saa kirjastosta.

Rockway.fi-musiikkikoulu

Heilikirjastojen käyttöön on saatu uusi Rockway.fi-musiikkikoulu. Heili-kimpan käyttöön on varattu 21 eri kurssia. Tarjolla on kitara-, piano- ja laulukursseja, joita voit lainata käyttöösi kahden viikon ajaksi. Video-oppitunnit ovat käytettävissä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella normaalin nettiselaimen kautta. Palvelun käyttö on maksutonta, eikä kurssien varaamisesta peritä maksuja. Heili-kirjastojen Rockway-palvelu löytyy osoitteesta kirjastot.rockway.fi/heili. Palveluun kirjaudutaan Heili-kirjastokortin numerolla.