Kutsutaksikokeilu

Etelä-Karjalan liiton tilaaman kutsutaksipalvelun kokeilu käynnistyy Ruokolahdella joulukuussa

Kutsutaksin tilauslomake

Tarjoamme kutsutaksipalvelua Ruokolahdelta Imatran keskusasemalle (rautatieasemalle) maanantaisin ja perjantaisin. Kokeilu, jonka aikana otamme jatkuvasti vastaan käyttäjäpalautteita, ideoita ja kommentteja, käynnistyy 1.12.2017 ja jatkuu 28.2.2018 asti.

Kutsutaksi on herättänyt paljon kiinnostusta sekä kuntalaisten että taksiyrittäjien joukossa. Kokeilun tarkoituksena on selvittää kutsutaksipalvelun tarve ja toimivuus alueella sekä kehittää sitä saamamme palautteen mukaan.

Kutsutaksin reitit ja aikataulut:

maanantaiaamu: Rasila, lähtö n. klo 06:30 – Imatran keskusasema, perillä klo 07:06 Kouvolan suuntaan lähtevälle junalle
maanantai-ilta: Rasila, lähtö n. klo 18:15 – Imatran keskusasema, lähtö klo 18:46 Kouvolan suunnasta tulevalta junalta – Rasila
perjantai-ilta: Rasila, lähtö n. klo 18:15 – Imatran keskusasema, lähtö klo Imatralta 18:46 Kouvolan suunnasta tulevalta junalta – Rasila

Matkustajat voivat olla tietysti muitakin kuin juna-jatkoyhteyttä käyttävät, Imatralla kyytiin ja kyydistä pois käynti tapahtuu kuitenkin vain Imatran keskusasemalla.

TILAUSOHJEET

Kyyti tulee tilata kyytiä edeltävänä päivänä klo 15:00 mennessä internetsivulla tai puhelimitse. Puhelimella taksi tilataan Imatran Invataksipalvelu Lampinen Oy:stä, p. 0400 252 359, klo 9−15 välillä. Kutsutaksi kerää samaan suuntaan matkustavia ihmisiä älykkäästi optimoiden reittinsä.
Internetsivuilla (toimii myös mobiilisti):
1. Mene osoitteeseen: www.ruokolahti.fi/kutsutaksi
TAI: Soita numeroon 0400 252 359 ja tilaa itsellesi kyyti
2. Klikkaa linkistä auki Kutsutaksin tilauslomake
3. Täytä lomakkeen tiedot
4. Tilaa kuljetus
5. Vahvista kuljetus
6. Saat tekstiviestillä kuittauksen, jossa on ilmoitettu tilattu matka
7. Kuljetusta edeltävänä päivänä saat tekstiviestin, jossa lukee noutoaika ja –osoite, sekä määränpää ja saapumisaika
8. Kuljetuksen jälkeen saat tekstiviestin, jossa on linkki kyselylomake matkaan liittyen

Kutsutaksin tilauslomake


Kokeilun aikana matkat maksavat vain viisi (5) euroa suuntaansa. Näin kustannukset ovat vain murto-osa tavallisesta taksikyydistä. Kaikki kyytiä tarvitsevat voivat käyttää palvelua kokeilun aikana tilaamalla kutsutaksin edellisenä päivänä ja ilmoittamalla tulevansa kyytiin palvelun peittoalueelta itselleen sopivasta paikasta.

Kutsutaksi palvelee kuvassa esitetyllä peittoalueella. Taksin voi tilata myös palvelualueen ulkopuolelta, mutta kyytiin päästäkseen täytyy tulla omin kyydein palvelualueelle, esimerkiksi Ruokolahden Torille.

Liikennöinti tapahtuu kahdeksanpaikkaisella tilataksilla, joka on merkitty kutsutaksilogolla. Kyyti toteutuu aina, kun yksikin asiakas on tilannut kyydin.

Kaikkien kyytiä tarvitsevien lisäksi kokeilussa on mukana myös testiryhmä, johon on ilmoittautunut jo hyvä määrä osallistujia. Testiryhmän jäsenet eroavat muista kyydin käyttäjistä siinä, että he sitoutuvat käyttämään kutsutaksipalvelua ainakin kaksi kertaa ja antavat molemmista käyttökerroista palautteen niin halutessaan. Näin palvelun kehittäjät, Ruokolahden kunta, Etelä-Karjalan liitto, WSP Finland ja Good Sign Oy, saavat arvokasta käyttäjäpalautetta ja voivat muokata palvelua toiveiden ja esiin nousseiden tarpeiden, ideoiden ja ajatusten mukaan. Testiryhmään otetaan vielä vapaaehtoisia testaajia mukaan. Ilmoittautumiset pyydetään lähettämään Etelä-Karjalan liiton liikenneasiantuntija Sonja Tynkkyselle: sonja.tynkkynen@ekarjala.fi

Kutsutaksin peittoalue Ruokolahdella

Kutsutaksikartta.jpg

Kutsutaksi-kokeilun yhteydessä järjestetään opastusta eri mobiililaitteiden ja -sovellusten käytöstä. Opastustilaisuudet järjestetään Ruokolahden kirjastossa seuraavasti:
• 29.11.2017 klo 10–12
• 13.12.2017 klo 10–12
• 16.1.2018 klo 10–12
• 6.2.2018 klo 10–12

Tilaisuuksissa opastetaan Kutsutaksin tilaamista mobiililaitteiden ja -sovellusten avulla. Samalla annetaan opastusta myös terveyspalvelujen, kuten Kanta.fi ja Eksoten asiointipalvelu -verkkopalvelujen käytöstä. Tilaisuuksiin pyydetään ottamaan mukaan oma älypuhelin tai tabletti, mikäli sellainen on. Mukaan on hyvä varata myös pankkitunnukset, koska niitä tarvitaan terveyspalvelujen (Kanta.fi ja Eksoten asiointipalvelu) käyttöön tutustumisessa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Koulutuksen yhteistyökumppanit ovat Etelä-Karjalan liitto, Ruokolahden kunta ja Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy SOCOMin ”Osalliseksi tietoyhteiskunnasta” (Osku) -hanke.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Etelä-Karjalan liiton liikenneasiantuntija Sonja Tynkkynen, puh. 040 681 7163, sonja.tynkkynen@ekarjala.fi.

socom_tunnus_600x493px.jpg

Tekes-logo.jpg

osku_logo_rivitetty_jpg.jpg

lippu_ja_tunnuslause.jpg

Liitto_tunnus_vaaka_cmyk_fi-500x157.png