Liikuntapaikat

Liikuntahalli, Metsolantie 9

Avoinna talviaika 1.9.- 30.4.
ma-to klo 8.00-21.45, pe klo 08.00-20.45 ja
la-su klo 8.00-15.45 *) kuntoilu- ja voimailusali omatoimiliikuntatilana

Avoinna kesäaika 1.5.- 31.8.
ma- pe klo 08.00- 20.45 ja
la-su klo 08.00- 15.45

Poikkeus kuntosalin aukioloon:
Kuntosali pidetään suljettuna torstaista 21.12.2017 kello 12 alkaen perjantaihin 22.12.2017 kello 14 asti. Syynä käyttökatkoon on suursiivous.

 

Liikuntahallissa on kolmeen lohkoon jaettava liikuntasali 45mx25m, kuntosali 168 m2 ja voimailusali 35 m2. Liikuntasalin korkeus on 9,2 m lattiasta palkin alareunaan. Katsomopaikkoja on 300, ja  salissa saa olla 450 henkilöä (=750).
Liikuntasali soveltuu palloiluun ja ryhmäliikuntaan 

Liikunnanohjaajan toimisto

Toimisto sijaitsee kirjaston tiloissa: Nällikuja 1, 56100 Ruokolahti.

Kuntoilu- ja voimailusali omatoimiliikuntatilana *)

Liikuntahallin kunto- ja voimailusali on auki omatoimiliikuntatilana lauantaisin ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä, myös liikuntahallin muutoin kiinni ollessa. Liikuntahallin kunto- ja voimailusali on avoinna omatoimiliikuntatilana viikonloppuisin 16.00 – 20.00 välisenä aikana. Arkipyhän sattuessa viikonlopulle se on avoinna omatoimiliikuntatilana 8.00 – 20.00 välisenä aikana. Arkipyhän sattuessa viikolle on se avoinna omatoimiliikuntatilana 8.00 – 22.00 välisenä aikana.
Liikuntasali ei ole omatoimiliikuntatilaa.

Kuntosali

Kuntosalilta löytyvät monipuoliset kuntosalilaitteet ja valoisa sali 168 m2 sekä lisäksi erillinen voimailupuoli 35 m 2. Kuntosalilta jaetaan käyttövuoroja syyskuun ja toukokuun väliseksi ajaksi. Kesäajalle ei ole vakiovuoroja.

Kuntosalille ei ole varattuja vuoroja kesä- elokuussa.

Liikuntahallin kuntosaliavainten myynti

- Kirjasto ma-to klo 10-19 ja pe (aattopäivät) klo 10-16. Viikonloppuisin suljettu.

- Kunnan keskustoimisto ma- pe klo 9-15

- Kirkonkylän koulun kanslia ma-pe klo 8-15 (urheilukentän huoltorakennus)

Maksuvälineeksi käy myös Sporttipassi, Tyky-kuntoseteli, Smartum ja Oma- kuntokortti

Lähiliikuntapaikat ja leikkikentät 

Ulkoliikuntapaikat ovat maksutta kuntalaisten käytössä.

Uusi ulkoliikuntapaikka sijaitsee torin laidalla. Siellä voi tehdä kuntopiiriä tai käydä lenkin lomassa treenaamassa.

Kirkonkylän koulun pihassa on monitoimiareena ja leikkipaikka. Kunta ja kyläyhdistykset ylläpitävät leikkikenttiä. Käringillä kenttä sijaitsee Käringinrannantie 26:ssa, Rasilassa Koulukeskuksen pihassa osoitteessa Metsolantie 7 ja Pappilanpellolla Maijantiellä. Salosaarella on Ukonsalmen leikkikenttä Tuulastustiellä ja Vaittilan kenttä Anteroisenmäentiellä.

Pohjalankilan kyläyhdistyksellä on leikkikenttä Lankilantiellä ja Puntalan kyläyhdistyksellä Sopenmäentiellä. Virmutjoen kyläyhdistyksen leikkikenttä on Virmutjoen koulun pihassa. Oritlammella kenttä sijaitsee Lammintiellä.

Terveysliikunta

Terveysliikuntaa järjestävät yhdistykset, liikuntatoimi ja kansalaisopisto.

Kansalaisopistolla on omia liikuntaryhmiä ( kts kansalaisopisto ) ja liikuntatoimella on erityisliikuntaryhmiä.

Keskustaajaman liikuntakeskus

Kuntalaisten käytettävissä kesäaikana arkisin klo 8.00-20.30, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00-15.30.

Keskustaajaman liikuntakeskuksessa on 

  • Novotan-pintainen yleisurheilukenttä, jonka sisäkentällä on nurmipintainen jalkapallokenttä. Jalkapallo-otteluita tai harjoituksia kentällä pelataan maksimimäärät eli noin 15 tuntia viikossa.
  • Boccia-kenttä siirtynyt torin viereen!
  • Kaksi kestopäällysteistä tenniskenttää sekä koripallokenttä. Tenniskentillä on talvella jääkiekkorata.
  • Keskustaajaman vanhalla urheilukentällä on harjoitusjalkapallokenttä, joka on pääasiassa juniori- ja puulaakijalkapalloilijoiden käytössä.

Kuntorata

Keskustaajamassa sijaitseva kuntorata on 5 km pitkä. Talvella kuntoradalla on hiihtolatu.  

Jääradat  

Urheilukeskuksessa on jääkaukalo. Kaukalolle ei jaeta harjoitteluvuoroja talvella 2016 vaan kaukalo on vapaasti kaikkien käytössä. Muut kunnan jääkaukalot ovat Tarkkolassa, Vaittilassa, Oritlammella, Huhtasenkylässä, Pohja-Lankilassa, Virmutjoella ja Utulassa. Järjestöille maksetaan hoitokorvausta kaukaloiden kunnossapidosta.

Hiihtoladut ja ulkoilualueet 

Ruokolahdella on noin 16 km valaistuja latuja ja noin 149 km tavallisia kansanhiihtolatuja. Liikuntatoimen hoidossa on latuja Virmutjoen-Rasilan-Salosaaren-Kurkvuoren alueella noin 50 km. Urheilukeskuksen alueella on 5 km:n pituinen valaistu latu.

Valaistuja latuja on kunnan alueella keskustaajamassa, Äitsaarella, Huhtasenkylässä, Lassilassa, Hauklapissa, Utulassa, Pohja-Lankilassa ja Oritlammella.

Yhdistysten hoitamia kansanhiihtolatuja on 15. Yhdistyksille maksetaan hoitokorvausta latujen ylläpidosta.

Latukarttoja saa ostaa liikuntatoimistosta tai ne näkyvät alla olevasta linkistä. Latukartat eivät ole aina päivitetyssä kunnossa.

Latukartat

Retkeily- ja melontareitit

Saimaan aluekeskuksen kuuden kunnan vertailussa asukkaat mielsivät Ruokolahden luonto- ja retkeilyreitit parhaimmiksi. (Efeko Oy, 2005)
Ruokolahti-Rautjärven retkeilyreitillä on lähes 100 km:n pituinen retkeilyura. Ruokolahden puolella noin 70 km retkeilyreittiä, jossa 6 laavua ja 9 levähdyspaikkaa.

Melontareittiä on yli 100 km, jolla viisi laavua ja kaksi muuta huollettavaa reitin ulkopuolella olevaa laavua. Rantautumispaikkoja on seitsemän.

Retkeilyreitin ja melontareitin laavut ovat paikallisen suunnistusseura SK Vuoksen hoidossa.

Reittikartat:
Ruokolahden haja-asutusalueen osoitekartta mittakaavassa 1:50 000 vuodelta 2011 sisältää sekä retkeily- että melontareitin. Kartta riittää seutuja tuntevalle satunnaiseen retkeilykäyttöön. Kartan hinta on 6 euroa ja sitä myydään mm. liikuntahallissa, kunnanvirastossa ja kirjastossa,

Maakuntamme retkikohteet

Yleiset uimarannat 

Liikuntatoimen hoidossa ovat uimapaikat Rasilassa, Pappilanlahdella, Vaittilassa, Käringillä ja Oritlammella. Kesäisin järjestetään alkeisuimakouluja.

Yleiset uimarannat

Suunnistusalueet

Entisen Ruokolahden Suunnistajien ja nykyisen SK Vuoksen kilpailijat ja kuntosuunnistajat ovat tehneet Ruokolahden tunnetuksi suunnistuskunnaksi.

Suunnistuskartta löytyy noin 25 alueelta.