Siirry pääsisältöön
2.11.2023, 08.00

Etsintäkuulutus vaalitoimitsijaksi!

Presidentinvaalin ennakkoäänestykseen etsitään vaalitoimitsijoita. Olet lämpimästi tervetullut mukaan vastuulliseen tehtävään!

Presidentinvaali toimitetaan sunnuntaina 28.1.2024. Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa 17.–23.1.2024.
Jos presidentinvaalissa toimitetaan toinen vaali (toinen kierros), sen vaalipäivä on sunnuntai 11.2.2024 ja ennakkoäänestyksen ajankohta on tällöin 31.1.–6.2.2024.

Ilmoittaudu vaalitoimitsijaksi 10.11.2023 mennessä joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen johanna.kinnunen@ruokolahti.fi tai soittamalla numeroon 044 4491 205.


Vaalitoimitsijan tehtävä

Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö tai hä­nen puo­li­son­sa, lap­sen­sa, si­sa­ruk­sen­sa tai van­hem­pan­sa ei voi toimia vaa­li­-
toi­mit­si­ja­na. Puolisoilla tarkoitetaan aviopuolisoita sekä avioliitonomaisissa olosuhteissa ja rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä henkilöitä.

Yleisenä kelpoisuusrajoituksena on lisäksi, että vaalitoimitsijana ei voi toimia vajaavaltainen henkilö (alle 18-vuotias tai vajaavaltaiseksi julistettu).

Vaalitoimitsija huolehtii ennakkoäänestyspaikassa mm. seuraavista tehtävistä: 

1) järjestelee ennakkoäänestyspaikan äänestystä varten, 
2) huolehtii siitä, että ennakkoäänestyspaikassa on riittävästi ennakkoäänestysasiakirjoja ja -tarvikkeita ja että asiakirjoja ja tarvikkeita säilytetään huolellisesti koko ennakkoäänestyksen ajan, 
3) huolehtii siitä, että ennakkoäänestyspaikassa on riittävästi kuulutuksia ja tiedotteita, joista äänestäjät voivat saada tietoa äänestyksen tarkemmista järjestelyistä, 
4) huolehtii ennakkoäänestyksen kulusta, 
5) valvoo järjestystä ennakkoäänestyspaikalla, 
6) toimii pyydettäessä vaaliavustajana, 
7) huolehtii kunkin ennakkoäänestyspäivän jälkeen siitä, että lähetekuoret viipymättä toimitetaan asianomaiselle keskusvaalilautakunnalle sekä 
8) huolehtii siitä, että ennakkoäänestyksen jälkeen käyttämättömät vaaliasiakirjat, äänestäjistä mahdollisesti pidettävät luettelot, vaalileimasimet jne. palautetaan keskusvaalilautakunnalle.

Vaalitoimitsijan tuntipalkka on 14,56 €/h. Lisäksi tehtävästä maksetaan KVTES:n mukaiset työaikakorvaukset.

Työvuorot ovat arkisin noin klo 9–14 tai klo 14–19 ja viikonloppuisin noin klo 10–16.

Tarkemmat ohjeet tehtävässä toimimiseen lähetetään joulukuussa ja koulutus järjestetään tiistaina 16.1. ennakkoäänestyspaikassa kirjastolla. Koulutuksesta maksetaan tuntipalkka.


Lisätietoa vaaleista löydät osoitteesta vaalit.fi ja presidentinvaalista vaalit.fi/presidentinvaali

Jaa sivu: