Siirry pääsisältöön
Euroseteleitä farkun taskussa

Talous- ja velkaneuvonta

Neuvontaa ja apua on saatavissa pieniin ja suuriin rahahuoliin. Ratkaisuja on olemassa erilasiin tilanteisiin. Neuvontaa tarjoavat useat eri tahot puhelimitse, chatissa tai kasvokkain. Voit kääntyä talous- ja velka-asioissa kunnan tai yhteistyötahojemme puoleen. Kaikki apu on maksutonta ja luottamuksellista.

Kunnasta saat lisätietoa, ohjausta ja asiointiapua velka- ja talousasioiden selvittelyyn. Käytössäsi on sähköinen asiointipiste sekä mahdollisuus tulostamiseen ja skannaamiseen.

 

Yhteystiedot

Työllisyyskoordinaattori
Anne Rasimus
+358 44 4491 213
Anne.Rasimus@ruokolahti.fi

Työllisyyden edistäminen, talousneuvonta

Olemme rakentaneet yhteistyössä Takuusäätiön ja esitteissä olevien muiden yhteistyötahojen kanssa esitteen, johon on koottu kaikki alueellamme talous- ja velkaneuvontaa tarjoavat palvelut.

Liitteenä on Ruokolahden esitteen lisäksi päivitettävä PowerPoint-versio. Päivitettävää esitettä saa kopioida ja muokata vapaasti oman kuntanne tarpeisiin sopivaksi.

Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut RUOKOLAHTI 2022.pdf

Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut muokattava versio 2022.pptx

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aikuissosiaalityö, Ruokolahti

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aikuissosiaalityö, nuorten aikuisten (18-28 vuotiaat) ja työikäisten (29-64 vuotiaat) palvelut on tarkoitettu Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille. Aikuissosiaalityön palveluja ovat asiakkaan tukeminen ja ohjaaminen erilaisissa arjen vaikeuksissa mm. taloudellisissa ongelmissa.

Lue lisää

Lappeenrannan oikeusaputoimisto, talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta auttaa maksuongelmissa olevia yksityishenkilöitä ja pienyrittäjiä löytämään ratkaisuja velkaongelmiin. 

Lue lisää
Lappeenrannan oikeusaputoimisto, talous- ja velkaneuvonnan logo

Ruokolahden seurakunta

Seurakunnan diakoniatyö voi myöntää pienimuotoista taloudellista apua odottamattoman taloudellisen kriisin kohdatessa. Avustaminen on kertaluontoista ja tuki annetaan esim. osto-osoituksena ruokakauppaan.

Lue lisää

Takuusäätiö

Takuusäätiö on kotitalouksien arjen raha-asioiden asiantuntija. Se auttaa ihmisiä ottamaan oman talouden haltuun tarjoamalla neuvontaa, velkojen järjestelyä, edullista pienlainaa hankintoihin sekä välineitä raha-asioiden hallintaan.

Lue lisää
Takuusäätiön logo

Yrittäjien neuvonta

Oletko huolissasi yrityksesi taloudesta ja tulevaisuudesta tai onko sinulla jo maksuvaikeuksia? Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu neuvoo puhelimitse yritystoiminnan talous- ja maksuvaikeuksissa. 

Lue lisää
Kirjoittaa käsin vihkoon

Materiaalipankki

Talous- ja velkaneuvontaan liittyvää materiaalia.

Lue lisää
Arkistomappeja

Ruokolahden talous- ja velkaneuvonnan malli

Ohjeet talous- ja velkaneuvonnnan käyttöönottoon

Lue lisää
Seteleitä farkun taskussa