Siirry pääsisältöön
Ilmakuva Ruokolahden koulusta, päiväkodista ja urheilukentästä

Varhaiskasvatus, opetus ja koulutus

Ruokolahdella lapsiperheiden viihtymiseen on kiinnitetty paljon huomiota. Keskeiselle paikalle, saman katon alle,  on rakennettu päiväkoti ja moderni koulu. Yhteistyö on helppoa. Koulun yhteydessä on liikuntahalli ja upea urheilukenttä, joita sekä päiväkodin lapset että koululaiset käyttävät säännöllisesti. Liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan ohjataan lapsia ja nuoria. Liikuntaa on lisätty päiväkodissa ja koulussa ja kaikille tarjotaan erinomaista kouluruokaa välipaloineen.

Kaikkien kuntalaisten käytössä  on Ruokolahden liikuntahalli sekä ulkoliikuntapaikat, jotka kattavat laajasti harrastusmahdollisuudet niin sisällä kuin ulkona ympäri vuoden.

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella. Suurin osa opetuksesta tapahtuu kuitenkin koulun ja liikuntahallin tiloissa.

Tiedonjanoisia palvelee Ruokolahden kirjasto, vain lyhyen kävelymatkan päässä koulusta ja päiväkodista. Kirjasto, varhaiskasvatus sekä koulu tekevätkin saumatonta yhteistyötä.

Taiteen perusopetusta on saatavissa musiikissa ja kuvataiteissa. Taiteen perusopetuksen musiikin opetuspalvelut (laaja oppimäärä) ostetaan Imatran musiikkiopistosta ja kuvataiteen perusopetus (yleinen oppimäärä) toteutetaan Ruokolahden kansalaisopistossa

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. 

Ruokolahden päiväkodissa ovat kaikki kunnan varhaiskasvatusta hakeneet lapset modernissa, turvallisessa ja kehittävässä ympäristössä.

Lue lisää
Lapsi leikkii hiekkalaatikolla

Perusopetus

Ruokolahden koulu tarjoaa laadukasta perusopetusta vuosiluokilla 1-9. Laaja-alaista hyvinvointia kehittävä kouluyhteisö sekä viihtyisät ja modernit tilat luovat hyvinvointia ja oppimisen iloa.

Lue lisää
Ruokolahden koulu ja monitoimiareena

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella.

Lue lisää
Kansalaisopiston oppilastöitä

Kirjasto

Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätöitä, oleskella, tavata tuttuja ja pitää kokouksia. Kirjastossa saa opastusta ja neuvontaa, ja kaikilla on vapaa pääsy tiloissamme järjestettäviin näyttelyihin ja tapahtumiin. 

Lue lisää
Ilmakuva kirjasto Suovillasta

Toisen asteen opinnot

Ruokolahden kunnan alueella voi opiskella ammatillisia perustutkintoja kahdessa oppilaitoksessa. 

Valtaosa ruokolahtelaisista käy lukion Imatran yhteislukiossa.

Lue lisää
Opiskelija tietokoneella