Siirry pääsisältöön
23.1.2024, 14.10

Heikko matkapuhelinkuuluvuus

Kiinteistössä heikosta matkapuhelinkuuluvuudesta kannattaa ilmoittaa Traficomille.

YLEn uutisoitua 3G-verkon sulkemisesta ja kuuluvuusongelmista Kaakkois- ja Itä-Suomessa marraskuun alkupuolella Liikenne- ja viestinvirasto Traficom vastaanotti alueelta runsaasti yhteydenottoja alueen heikosta kuuluvuustilanteesta. 

Yhteydenottojen johdosta virasto teki matkaviestinverkon kuuluvuuden mittauksia 21.-23.11.2023 välisenä aikana niillä alueilla, joilta virastoon tuli eniten yhteydenottoja. Mittauksilla selvitettiin matkaviestinverkkojen saatavuutta ja puhelujen ja laajakaistayhteyksien toimivuutta. Mittauksia suoritettiin erityisesti niiden osoitteiden läheisyydessä, joista tuli yhteydenottoja; yksittäisiä osoitteita oli 120 kpl.

Mittaustulosten mukaan yleisempää kuuluvuusongelmaa ei ole alueella havaittavissa; viestinnän peruspalvelut eli puhelin- ja laajakaistayhteydet pääsääntöisesti näyttävät alueella toimivan. Yksittäisiä heikomman kuuluvuuden ongelmapaikkoja haja-asutusalueilla kuitenkin löytyi ja näitä ratkotaan yhteistyössä operaattoreiden kanssa.

Traficomin internetsivuilta löytyy lomake, jolla käyttäjä voi ilmoittaa Traficomille asiasta tilanteessa, jossa hän ei saa kotiinsa tai yrityksen toimipaikkaan lainkaan toimivaa puhelin- tai laajakaistaliittymää: https://www.traficom.fi/fi/yhteydenottolomake-en-saa-liittymaa

Jaa sivu: