Siirry pääsisältöön
3.7.2023, 12.57

Helppo ikääntyä Ruokolahdella - Ikäystävällinen Ruokolahti -sivu julkaistu

Tavoitteena on, että kunnan iäkäs asukas tai hänen läheisensä saa yhdeltä sivulta tietoa hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä meneillään olevista, ikäystävällisyyteen liittyvistä toimista.

kolme kalastajaa veneessä, taustalla metsä, etualalla vesi

- Idea sivusta lähti liikkeelle Valtion ravitsemusneuvottelukunnan hankkeen ”Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön” luomasta ravitsemusportaalista. Ravitsemusneuvottelukunnalta tuli toive, että kyseinen portaali linkitettäisiin kuntien nettisivuille. Tämä toive jalostui ideaksi siitä, että kunnan nettisivuilla olisi oma ikääntyneille suunnattu sivunsa, kertoo Ruokolahden kunnan viestintä- ja markkinointikoordinaattori Mari Naumanen.

- Sivun nimi taas pohjautuu Ikäystävällinen Ruokolahti -hankkeeseen, joka oli käynnissä kesäkuun loppuun, jatkaa Naumanen.

Ikäystävällinen Ruokolahti -hankkeen päätavoitteena oli tulevaisuuden asumisratkaisujen selvittäminen ja ikäystävällisyyden kehittäminen Ruokolahdella. Hankkeessa parannettiin ikääntyvien Ruokolahden asukkaiden osallisuutta, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä opiskelijayhteistyönä.

Osana hanketta toteutettiin esimerkiksi asiakaslähtöinen osallisuutta ja yhteisöllisyyttä vahvistava toimintamalli, johon taustoja selvitettiin asukaskyselyllä. Lisäksi hankkeen aikana muun muassa tehtiin esteettömyyskartoituksia Rasilan keskustaajaman alueella sekä suunniteltiin hyvinvointireitit, joiden toteutus alkaa kesän aikana.

- Hankkeen raportteja on koottu sivulle, joten sieltä pääsee tarkemmin tutustumaan hankkeen toimiin. Sivu ei kuitenkaan ole ainoastaan hankesivu, vaan sieltä löytyy myös muuta materiaalia, huomauttaa Naumanen.

Ikäystävällinen Ruokolahti -sivu kokoaa yhteen hankkeen materiaalit, ravitsemus- ja liikunta-asioita sekä alueen aktiviteetteja ja osallistumismahdollisuuksia. Sivulla on myös geronomiopiskelija Milla Ahonpään toteuttama opas ikääntymisestä ja eläkkeelle jäämisestä sekä esite kunnan palveluista.

- Vierailemalla Ikäystävällinen Ruokolahti -sivulla saat tietoa niin Ruokolahdesta ikäystävällisenä kuntana kuin vinkkejä hyvinvointiin ja vireään arkeen, kertoo Naumanen.

Tutustu Ikäystävällinen Ruokolahti sivuun:

www.ruokolahti.fi/ikaystavallinen-ruokolahti

Jaa sivu: