Siirry pääsisältöön
28.6.2023, 14.44

Hyvinvointireitin logossa makoilee leijona

Ikäystävällinen Ruokolahti -hankkeessa ideoitiin kaikenikäisten kuntalaisten hyödynnettäväksi hyvinvointireitti urheilukentän ympärille sekä rantaraitille.

Maalaus, jossa kaksi leijonaa ruokojen keskellä

Reittien toivotaan lisäävän ikääntyneiden liikkumista ja tuovan siihen lisää iloa. Reittien varrelle tulee erilaisia muistitehtäviä. Muutamia penkkejä pidetään reittien varrella ympäri vuoden. 

Keväällä kuntalaisilta kysyttiin sähköisellä kyselyllä ideoita hyvinvointireittiin. Tarkemmat suunnitelmat ja reitin visuaalinen ilme hankittiin ostopalveluna arkkitehtitoimisto Granlund Saimaalta. Lisäksi LABin esteettömyyskartoittajat tarkastelivat urheilukentän reittiä esteettömyyden näkökulmasta. 

Hyvinvointireitit tullaan merkitsemään maastoon keltaisella tai sinisellä tunnusvärillä maalatuilla opasteilla ja kaiteilla sekä leijona ja ruoko -kuvioisella logolla. Osassa reittiä voidaan käyttää reitin tunnusväriä maalaamalla sitä asfalttiin. 

Urheilukentän lenkki on helppokulkuinen ja pituudeltaan noin 1,5 kilometriä. Reitin tunnusväri on keltainen. Siirtymäreitti Rantaraitille on noin 400 metriä torilta mitattuna. 

Rantaraitti on pituudeltaan noin 800 metriä, ja se merkitään sinisin opastein. Rantaraitti on osittain esteetön.

Hyvinvointireitin toteutus alkaa tänä kesänä, ja kokonaisuus valmistuu vähitellen tulevien vuosien aikana.
 
Jaa sivu: