Siirry pääsisältöön
24.3.2022, 10.20

Lasten ja nuorten vapaa-ajan tarjonta lisääntyy

Nuorisopalvelut sai toisen avustuksen aluehallintoviranomaiselta

Aluehallintovirasto on myöntänyt Ruokolahden kunnan nuorisopalveluille avustuksen "Hyvinvointia Harrastamalla" - hankkeeseen. Nuorisopalveluiden toimintaan saadaan jälleen uusia palveluja ruokolahtelaisille lapsille ja nuorille. 

Kesäkuun ensimmäisellä lomaviikolla, 6.6. - 10.6.2022 järjestetään päiväleiri alakouluikäisille lapsille. Leiritoiminnan kohderyhmänä ovat vuosina 2012-2009 syntyneet koululaiset. Viime vuotisista Leijona-leireistä saatiin runsaasti positiivista palautetta, ja leiritoiminta pyritään vakinaistamaan kunnan normaaleihin kesän toimintoihin. Tulevan kesän leiri kulkee myös Leijona-leiri nimellä, ilmoittautuminen leirille alkaa huhti-toukokuussa. 

Leirin lisäksi syyslukukaudella alkaa nuorten ideoiden ja toiveiden pohjalta syntynyt matalan kynnyksen kokkausilta. Kokkausta on luvassa viikoittain nuorisotilalla tai kotitalousluokassa noin kerran viikossa. Kokkailut on suunnattu kohderyhmältään vuosina 2008-2006 syntyneille ruokolahtelaisille nuorille.  

Ruokolahdella tehdään nyt tärkeitä panostuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin erilaisten hankkeiden avustuksella. Nuoriso-ohjaaja Elisan mukaan hankkeet ovat hieno keino päästä testaamaan uusia toimintamuotoja ja tapoja, sekä luomaan valmiit käytännöt hankkeiden jälkeistä aikaa ajatellen. Elisa toivoo että kunnassa päättäjät huomioivat työkentälle resurssien tarpeen myös hankekausien jälkeen. Nuorisopalveluilla yksistään on tänä vuonna viisi erilaista hanketta.

Lastenleirejä on tulossa kesällä myös muiden toimijoiden järjestämänä.

Alla kooste tiedossa olevista lasten leireistä: 

Ma 6.6 – Pe 10.6. Lasten leijonaleiri (3.–6.-luokkalaiset), Ruokolahden kunta

Ruokolahden seurakunnan leirit:
Ma 13. – Ti 14.6. Nappulaleiri (7-8-vuotiaat), Kauniskallion leirikeskus
Ke 15. – Pe 17.6. Junnuleiri (9–12-vuotiaat), Kauniskallion leirikeskus
Ma 20. – Ke 22.6. Murmelileiri (13–14-vuotiaat), Kauniskallion leirikeskus
Su 6. – Ti 8.7. Tyttöleiri (9–12-vuotiaat tytöt), Kauniskallion leirikeskus

Seurakunnan leireille ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa.

Jaa sivu: