Siirry pääsisältöön
3.2.2023, 13.10

Leijonapitäjän hyvintoimintaohjelma kutsuu ruokolahtelaiset mukaan hyvinvoinnin edistämiseen

Ruokolahden kunnassa on valmistunut Aktiivista elämää Ruokolahdella - Leijonapitäjän hyvintoimintaohjelma. Ohjelman linjaukset ohjaavat Ruokolahden kunnan hyvinvointityötä lähivuosien ajan osana kuntastrategiaa.

Lapset urheilukentällä juoksukilpailuun lähdössä

Hyvintoimintaohjelma keskittyy kunnan varhaiskasvatus-, opetus- ja koulutus-, nuorisotyö-, kirjasto-, liikunta-, kansalaisopisto- sekä kulttuuripalveluihin. Ohjelmassa määritellään askelmerkit sekä nopeasti toimeenpantaville että pidemmän aikavälin toimenpiteille. Ohjelman taustaksi selvitettiin kattavasti palvelujen nykytilannetta.

- Keväällä 2022 toteutimme asukaskyselyn ja koululaiskyselyn, joihin kumpaankin saatiin yli 200 vastausta. Kyselyillä paitsi selvitettiin nykytilannetta myös kerättiin kuntalaisilta ja vapaa-ajan asukkailta palvelujen kehittämisideoita, kertoo Ruokolahden kunnan vt. hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Aleksi Puustjärvi.

 

Keskiössä osallistaminen ja yhdessä tekeminen

Pääosassa sekä ohjelman luomisessa että sen toimeenpanossa on kuntalaisten osallistaminen. Ruokolahden eri toimijatahot kutsutaan mukaan tuomaan omaa osaamista, innostusta ja luovuutta kaikkeen toimintaan, jolla edistetään paikallista aktiivisuutta ja sitä kautta kuntalaisten hyvinvointia Ruokolahdella.

- Ruokolahden erityisvahvuutena on paikallinen kuntalaisaktiivisuus ja omatoimisuus, joita halutaan vaalia ja vahvistaa myös tulevaisuudessa. Yhdessä tekemällä tuemme toinen toisemme hyvinvointia, kannustaa Puustjärvi.

Sisällön suunnittelusta ja asiakirjan laatimisesta vastasi kunnan virka- ja luottamushenkilöistä koottu moniammatillinen ohjausryhmä.

 

Tutustu hyvintoimintaohjelmaan: Aktiivista elämää Ruokolahdella - Leijonapitäjän hyvintoimintaohjelma

 

Lisätietoja:

Aleksi Puustjärvi
vt. hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja
Ruokolahden kunta
044 449 1260

Jaa sivu: