Siirry pääsisältöön
17.6.2022, 09.33

Millaisia ikäystävällisiä asumisratkaisuja Ruokolahdella tulevaisuudessa tarvitaan? - asumisen kysely avoinna

Ikäystävällinen Ruokolahti -hankkeen toteuttamaan kyselyyn voi vastata 31.7.2022 asti sähköisesti tai täyttämällä paperisen kyselylomakkeen

Ikäystävällinen Ruokolahti -hankkeen kyselyllä selvitetään 55 vuotta täyttäneiden kuntalaisten näkemyksiä siitä, millaisia ikääntyvien asumisen ratkaisuja Ruokolahdelle tulisi suunnitella, miten ikäystävällisyyttä tulisi kehittää sekä miten Sanni ja Olavi Hellénin perintövaroja tulisi käyttää ruokolahtelaisten ikääntyneiden hyväksi. Kyselyn tarkoituksena on myös herättää ikääntyviä kuntalaisia pohtimaan asumistaan muuttuvissa olosuhteissa ja varautumaan tulevaan.

- Asumisen tarpeisiin varautuminen tukee kotona asumista ja itsenäistä elämää. Oman kodin ja asumisympäristön toimivuutta ja turvallisuutta on syytä katsella ikääntyneen silmin jo työikäisenä. Mitä aikaisemmin omia asumisratkaisuja pohtii, sitä enemmän jää aikaa tarvittavien muutosten toteuttamiseen. Pakon edessä ratkaisujen tekeminen on huomattavasti ikävämpää, kertoo Ikäystävällinen Ruokolahti -hankkeen projektipäällikkö Kirsi Koskelainen.

Etelä-Karjalassa on toteutettu ikäystävällisyyteen liittyviä hankkeita myös Savitaipaleella ja Taipalsaarella, jossa hanke on edelleen käynnissä.

- Savitaipaleelle suunniteltiin ikäystävällinen kulkureitti (pinkki viiva) ja Taipalsaarella kartoitetaan parhaillaan vanhan sairaalan mahdollisuuksia muun muassa yhteisölliseen senioriasumiseen. Ruokolahdellakin on nyt mahdollisuus kehittää ikäihmisten asumista ja ikäystävällistä ympäristöä. Yhdessä tekemällä päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, kannustaa Koskelainen.

Asumisen kyselyyn voi vastata 31.7.2022 asti sähköisesti tai täyttämällä paperisen kyselylomakkeen. Paperisia lomakkeita on saatavilla Ruokolahden kirjastossa ja Elvinkulmassa. Kyselyyn voi vastata myös soittamalla Elvinkulmaan (+358 44 449 1273) arkisin sen ollessa avoinna.

Ikäystävällinen Ruokolahti -hanke (1.5.2022-30.4.2023) on Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelman 2020–2022 rahoittama. Hanke toteutetaan yhteistyössä Ruokolahden kunnan, Ruokolahden Vuokratalot Oy:n, Ruokolahden Vanhustentaloyhdistyksen, Ruokolahden vanhusneuvoston ja paikallisten ikäihmisten kanssa. Hankkeen hakijana ja hallinnoijana on Eksote.

 

Lisätietoja:

Kirsi Koskelainen
Projektipäällikkö, Ikäystävällinen Ruokolahti -hanke
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)
+ 358 40 651 3911
kirsi.koskelainen@eksote.fi

Jaa sivu: