Siirry pääsisältöön
20.9.2023, 15.35

Ruokolahdella maksuton varhaiskasvatus ensi vuodesta alkaen

Ruokolahden kunnanhallitus päätti kokouksessaan tiistaina 19.9.2023, että vuoden 2024 alusta alkaen kunnassa on maksuton varhaiskasvatus.

Lapsi leikkii hiekkalaatikolla lelujen ympäröimänä

- Panostamme kunnassa vahvasti lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Modernin koulun, Suomen parhaan kouluruoan, ilmaisen kouluvälipalan ja kuntakokoon nähden maakunnan laajimman nuorisotyön jatkoksi tarjoamme ensi vuoden alusta ilmaisen varhaiskasvatuksen, kertoo Ruokolahden kunnanjohtaja Jukka-Pekka Bergman.

Maksuton varhaiskasvatus antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden osallistua varhaiskasvatukseen sekä kasvaa, kehittyä ja oppia yhdessä ikätovereiden ja varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa.

- Etenemme kunnassa rohkeasti eteenpäin, ja haluamme nyt ja tulevaisuudessa olla lapsiystävällinen kunta. Varhaiskasvatuksen maksuttomuus on konkreettinen askel tällä matkalla, jatkaa Bergman.

Ruokolahdella lapsiperheiden viihtymiseen kiinnitetään paljon huomiota. Turvallinen ja sujuva arki mahdollistuu esimerkiksi sillä, että päiväkoti, koulu ja liikuntahalli ovat kaikki saman katon alla.

- Meillä päiväkoti ja koulu toimivat samoissa tiloissa. Lapset voivat kasvaa tutussa ja turvallisessa ympäristössä päiväkoti-ikäisestä yläkoululaiseksi, kertoo Bergman.

 

Lisätietoja:

Jukka-Pekka Bergman
kunnanjohtaja
Ruokolahden kunta
044 449 1201

Jaa sivu: