Siirry pääsisältöön
2.5.2022, 10.00

Ruokolahden keskustan kehittäminen käyntiin – uuden rantaraitin rakentaminen alkaa toukokuun alussa

Ruokolahden keskustaajamaan, Rasilaan rakennetaan tulevan kesän aikana valaistu rantaraitti. Rantaraitti on ensimmäinen askel satama- ja virastotaloalueen kehittämisessä.

Ruokolahden kunnan uuteen strategiaan kuuluu satama-virastotaloalueen kehittäminen. Alueen kehittämisen suunnitelmakartta on valmis ja Ruokolahden kunnanvaltuuston linjaama. Yksi valtuuston linjaamista toimenpiteistä on Rasilan rannan kehittäminen ja alueelle rakennettava valaistu rantaraitti. Noin 500 metrin pituisen rantaraitin rakentaminen alkaa toukokuun alussa, ja se sijoittuu Liisanpolku – Satamatie – Rasipolku välille.

- Tällä hetkellä rannassa kulkee kapea polku tai osin ei ole polkua ollenkaan. Uusi reitti kulkee koko pituudeltaan aivan rannan tuntumassa, ja ulkoilijat pääsevät nauttimaan Saimaan läheisyydestä entistä paremmin. Rantaraitti rakentuu kesän 2022 aikana, kertoo Ruokolahden kunnan teknisten palvelujen toimialajohtaja Jari Leppänen.

Alueen kehittämiseen liittyen selvitetään myös Rasilantie 57 -kiinteistön korvaaminen tarvittavilla uusilla tiloilla. Yksi varteenotettava vaihtoehto on uuden kiinteistön rakentaminen niin sanotun virastotalon alueelle.

- Kiinteistön rakentamisen edellytyksenä ovat tietysti tilojen tarvitsijat ja sitä kautta tarvittava rahoituspohja. Haluamme rakentaa tilat, jotka ovat nykypäivän vaatimusten mukaiset muun muassa esteettömyyden ja energiatehokkuuden näkökulmista, jatkaa Leppänen. 

Teknisten palvelujen lautakunta on esittänyt kunnanhallitukselle, että korvaavien tilojen selvitykseen perustetaan hankeselvitystyöryhmä. 


Lisätietoja:

Jari Leppänen
Teknisten palvelujen toimialajohtaja
Ruokolahden kunta
044 449 1255 

Jaa sivu: