Siirry pääsisältöön
30.1.2023, 08.15

Neuloosi valloittaa Ruokolahden – villapaidan ja pipon suunnittelukilpailu käynnissä

Kummakivi, kellotapuli, leijona, kirkko, kalliomaalaukset… Millainen Ruokolahti näkyy sinun villapaidassasi tai pipossasi? Osallistu Ruokolahden neuloosi -kilpailuun!

Ihminen neuloo sinistä neuletyötä

Ruokolahden kansalaisopisto täyttää syksyllä 50 vuotta. Osana tulevaa juhlavuotta kansalaisopisto järjestää avoimen suunnittelukilpailun, jolla etsitään ruokolahtelaisuutta ilmentävää villapaita- ja pipomallia.


Rohkeasti neulontatöiden pariin

Toiveita neulontakilpailusta tuli useilta kuntalaisilta ja vapaa-ajan asukkailta. Myös idea useammasta kilpailusarjasta tuli kuntalaisilta.

- Olemme saaneet toiveita neulontaan liittyvästä kilpailusta. Kansalaisopiston juhlavuoteen tällainen kilpailu sopii erinomaisesti, joten neuloosi valloittaa nyt keväällä Ruokolahden, kertoo Ruokolahden kansalaisopiston palvelusihteeri Johanna Kinnunen.

Osallistua voi sekä villapaita- että piposarjaan tai vain toiseen. Villapaita- ja pipomallien ei tarvitse olla yhteneväisiä, mikäli osallistuu kumpaankin kilpailusarjaan.

- Kaksi kilpailusarjaa antaa mahdollisuuden isomman tai pienemmän neuletyön ideointiin ja toteutukseen. Rohkaisen kaikkia osallistumaan kilpailuun. Ruokolahdella on aiemmin neulottu Ruokolahti-teemaisia lapasia ja villasukkia. Nyt asukokonaisuus täydentyy vielä villapaidalla ja -pipolla, iloitsee Kinnunen.

Kilpailutyön tulee olla ennen julkaisematon ja idean tekijän oma. Ruokolahden kunta jakaa kilpailun voittajamallit vapaaseen käyttöön.

Kilpailuaikaa toukokuun loppuun

Kilpailu on käynnissä 30.1.–28.5.2023. Kärkikolmikon kummastakin sarjasta valitsee kuusihenkinen raati, joka koostuu innokkaista käsityön ystävistä. Kärkikolmikoista voittajat valitaan yleisöäänestyksellä, ja voittajamallit esitellään Ruokolahden torilla loppukesällä.

Katso lisää: ruokolahti.fi/ruokolahden-neuloosi

Lisätietoja:
Johanna Kinnunen
Palvelusihteeri, Kansalaisopisto
Ruokolahden kunta
044 4491 264

Jaa sivu: