Siirry pääsisältöön
12.5.2022, 12.00

Ruokolahti edistää edelläkävijänä onnellista vanhuutta - alkuvuonna saatua testamenttilahjoitusta hyödynnetään esimerkiksi vanhusyksinäisyyden vähentämiseen

- Saimme alkuvuonna testamenttilahjoituksen ruokolahtelaiselta pariskunnalta, joka halusi kohdistaa lahjoituksen kunnan vanhustyöhön. Haluamme tämän merkittävän teon ja lahjoituksen myötä ryhtyä mahdollisimman nopeasti konkreettisiin toimiin vanhusyksinäisyyden vähentämiseksi.

- Saimme alkuvuonna testamenttilahjoituksen ruokolahtelaiselta pariskunnalta, joka halusi kohdistaa lahjoituksen kunnan vanhustyöhön. Haluamme tämän merkittävän teon ja lahjoituksen myötä ryhtyä mahdollisimman nopeasti konkreettisiin toimiin vanhusyksinäisyyden vähentämiseksi. Uskomme, että säännöllinen seura, mielekäs tekeminen ja ulkoilut vähentävät vanhusyksinäisyyttä sekä lisäävät fyysistä ja henkistä hyvää vanhuksille, kertoo Ruokolahden vt. kunnanjohtaja ja hallintojohtaja Kaisa Häkkinen-Paananen.

Yksinäisyydestä kärsii moni vanhus, ja sen vaikutukset hyvinvointiin, terveyteen sekä sitä kautta kunnan terveyden- ja vanhustenhuoltoon näkyvät kaikkialla. Myös kuntien pula kotihoidon työntekijöistä sekä tulevat kesälomat lisäävät tarvetta uusien palveluiden testaamiselle.

Ruokolahti tilasi 10 vanhukselleen Seurana Oy:n ainutlaatuisen vanhusseurapalvelun, jonka avulla halutaan edistää alueen vanhusten onnellista vanhuutta ja työllistää samalla kunnan alueella asuvia eläkeläisiä. Näin kaksi eri senioritasoa hyötyvät toiminnasta. 

- Olemme vuodesta 2017 lähtien tehneet suurella sydämellä laadukasta, vanhuksen hyvinvointia lisäävää, ei-sairaanhoidollista vanhusseuratyötämme. On hienoa nähdä, miten sekä hoivakodit, laitokset ja nyt myös kunnat ovat ottaneet tästä keinon tuottaa onnellista vanhuutta ja samalla mahdollisuuden pienentää yksinäisyyden ja toimintakyvyn laskusta koituvia kuluja. Kun kaikkea ei voi tuottaa yksin, on hyvä turvautua luotettavan, hyväksi havaitun palvelun pariin, sanoo Seuranan perustaja Mirka Saarinen.

Seuranan palvelun yhteiskunnallinen vaikuttavuus on suuri. Kun Ruokolahden kunta ostaa vanhusseurapalvelun kunnan kymmenelle vanhukselle, se tuottaa hyvinvointia usealle taholle: 

• Vanhukselle, joka saa säännöllistä, luotettavaa vertaistuellista seuraa 
• Eläkeikäiselle seuralaiselle, joka saa merkityksellisestä työtä 
• Vanhuksen omaiselle, joka saa jokaisen tapaamisen jälkeen vanhusläheisensä kuulumiset
• Ruokolahden kunnalle, joka saa arvokasta tietoa vanhusyksinäisyyden ehkäisystä ja sen tuottamasta hyvinvoinnista ja vaikutuksista kuntaan

- Näemme varmasti pian hankkeen tuomat hyödyt valituille vanhuksille. Onnellisen vanhuuden hankkeestamme on ilo kertoa matkan varrella lisää, iloitsee Häkkinen-Paananen. 

Lisätiedot: 

Kaisa Häkkinen-Paananen
hallintojohtaja
Ruokolahden kunta
+358 44 4491 202
kaisa.hakkinen-paananen@ruokolahti.fi

Mirka Saarinen
toimitusjohtaja
Seurana Oy
040 555 3235
mirka.saarinen@seurana.fi

Jaa sivu: