Siirry pääsisältöön
28.9.2023, 09.00

Virtuaalisen innovaatiorahakyselyn voittaja on selvillä!

Ruokolahden kunnassa teetettiin kesän aikana valtuustoaloitteesta virtuaalinen innovaatioraha -ideakilpailu. Aloitteen tarkoituksena oli osallistaa kuntalaisia pohtimaan, mitä he kehittäisivät kunnassa, jos käytössä olisi 10 000€. Vastauksessa tuli eritellä kenelle idea oli suunnattu, minkä ongelman tai tarpeen se ratkaisee, idean toteuttajataho ja idean arvioidut toteutuskustannukset.

Kilpailuun tuli kaikkiaan 15 vastausta, joista parhaaksi kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto arvioi Kielo Härmälän ”Yhteistä evästä”-ehdotuksen. Ideassa hyödynnettäisiin loma-aikoina koulun kotitalousluokkaa ja tehtäisiin siellä nuorten ja vapaaehtoisten aikuisten sekä nuoriso-ohjaajan kanssa yhteisiä aterioita kunnan tarjoamista alueen maataloustuottajien raaka-aineista. Ruokaa tehtäisiin niin paljon, että sitä riittää halukkaille nuorille. Halukkaat saataisiin selville esim. ilmoittautumalla nuoriso-ohjaajalle. Tämä varmistaisi, että lämmintä ruokaa voisi saada myös loma-aikana joinakin päivinä, vaikkei kotona sitä olisi tarjolla ja samalla yhteisöllisyys kasvaisi ja joutenolo vähenisi.

Raadissa keskusteltiin ideoista pitkään ja tarkasti. Voittajaehdotuksen ohella muistakin ideoista mietittiin, kuinka niitä voisi hyödyntää ja toteuttaa ainakin jossain muodossa. Kunnanvaltuusto palkitsee voittajaehdotuksen 100€ lahjakortilla ruokolahtelaisiin yrityksiin joulukuun kokouksessaan.

Jaa sivu: