Siirry pääsisältöön
15.5.2023, 15.30

Kirjaston kesä 2023

Ruokolahden kunnankirjastossa siirrytään kesäaikaan kesäkuun alussa.

kirja kukkaniityllä

Uusina avauksina tänä kesänä ovat kausikorttien lainausmahdollisuus, kesän lukukampanjat perheille, lapsille ja nuorille sekä kesätorille jalkautuminen.

 

Kirjaston kesäaukioloajat

Ruokolahden kunnankirjasto palvelee kesällä 2023 (1.6.–31.8.2023) seuraavin aukioloajoin:

ma–to klo 10–17
pe ja aattoina klo 10–16

omatoimiajat
ma–su klo 8–21

 

Lainaa kausikortti pesäpallo-otteluun

Kirjastolta voi tänä kesänä lainata Imatran Pallo-Veikkojen (IPV) kausikortteja. Lainattavana on kaksi kausikorttia, ja yksi lainaaja voi lainata kummatkin kortit samalla kertaa. Kausikortit saa mukaansa kirjaston palvelupisteen aukioloaikoina.

- Kausikortit lainataan yhteen otteluun kerrallaan. Ja jotta voimme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden päästä katsomaan pesäpallo-ottelua, yksi lainaaja voi lainata kortit yhden kerran kesän aikana, kertoo Ruokolahden kunnankirjaston vastaava kirjastovirkailija Sanna Halttunen.

Kausikortit palautetaan kirjastolle ottelua seuraavana päivänä. Mikäli kirjaston palvelupiste on kiinni, kortit voi palauttaa kirjaston palautusluukusta.

Kirjastolla ei ole aikaisemmin ollut kausikorttien lainausmahdollisuutta.

- Kausikortteja on kyselty kirjastolta, ja nyt vastaamme näihin toiveisiin. Kesä näyttää, miten paljon kiinnostusta kausikorttien lainaaminen herättää. Kannattaa ehdottomasti tarttua tähän mahdollisuuteen, jatkaa Halttunen.

Kausikorttien lainaamisesta saa lisätietoja kirjastolta.

 

Osallistu lukukampanjaan

Perheille, lapsille ja nuorille on tarjolla innostavat lukukampanjat kesäksi. Perheiden ja lasten kampanjassa astutaan lukumaailmanpyörän kyytiin. Oman lukupassin ja siihen kerättäviä hahmoja saa kirjastosta. Mitä lukis? -nuorten kampanjaa voi seurata TikTokissa. Kampanjaan voi osallistua myös täyttämällä vinkkilapun kirjastossa ja vinkata näin hyvää kesälukemista toisille.

Kampanjat on toteuttanut Seinäjoen kaupunginkirjasto, jolla on lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalveluiden valtakunnallinen erityistehtävä.

 

Kirjasto kesätorilla

Kirjastossa on Ruokolahden matkailuinfo, jossa on esillä runsaasti erilaista materiaalia sekä alueen matkailukohteista että tapahtumista. Lisäksi kirjastolle tulee kesäkuun alussa myyntiin paljon kysyttyjä Ruokolahti-tuotteita. Kirjaston henkilökunta jalkautuu tänä kesänä myös kesätoreille.

- Kirjasto on paikalla Ruokolahden kesätoreilla. Toripisteellä voi esimerkiksi ostaa kokoelmasta poistettuja kirjoja sekä saada vinkkejä kirjaston sähköisistä palveluista. Tulkaahan moikkaamaan meitä torille, kannustaa Halttunen.

Jaa sivu: