Siirry pääsisältöön
Palvelu

Nuorisotyö

Palvelu

Nuorisotyö

Kunnan nuorisotyöllä tuetaan nuoren kasvua ja kehitystä nuorisolain asettamien tavoitteiden mukaisesti. Nuorisotyö luo edellytyksiä nuorten harrastustoiminnalle ja tukee nuorisotyötä tekevien järjestöjen toimintaa. Ruokolahden nuorisotyön palveluihin kuuluu avoin tilatoiminta, digitaalinen nuorisotyö, etsivä nuorisotyö ja nuorten osallisuuden tukeminen ja koulun kanssa yhteistyössä toteutettu koulunuorisotyö.

Nuorisotila Pommari, sijaitsee koulun vihreässä päädyssä. Nuorisotila on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Nuorisotilalla voi mm pelata lautapelejä, ilmakiekkoa tai playstationia taikka viettää aikaa kavereiden kanssa.

Ruokolahden kunnan nuorisotyö on mukana myös valtakunnallisessa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotalo Netarissa. Netari on nuorisotalo netissä. Netarissa voit hengailla rennosti kavereiden kanssa tai jutella mieltäsi askarruttavasta asiasta luotettavan aikuisen kanssa. Kurkkaa lisää: www.netari.fi

Netari-Chatissa voit jutella luotettavan aikuisen kanssa sinulle tärkeistä asioista. Tavallisia keskustelun aiheita Netari-chatissa ovat esim. kouluun, ihmissuhteisiin ja harrastuksiin liittyvät kysymykset. Chatissa voit keskustella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa. Chattiin pääset suoraan tämän sivun alalaidassa olevasta "Netari-chat" valikosta tai osoitteesta www.netari.fi.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Nuorisotyön palvelut on kohdennettu ensisijaisesti alle 29-vuotiaille ruokolahtelaisille nuorille.

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Kunta järjestää nuorisotyön palveluja yhteistyössä muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa.

Nuorisolaki

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161285