Siirry pääsisältöön
8.6.2024, 05.39

Kaakkois-Suomi Areenat 2024

Kaakkois-Suomi Areenalla keskustellaan raja-asioista ja kaakkoisen Suomen uudesta noususta 28.6. sekä elämän merkityksellisyydestä 16.8.

Ruokolahden torille saapuu mm. Frank Martela, Raja- ja Merivartiokoulun johtaja, Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja, maakuntajohtaja sekä kansanedustajia

Tämän vuoden ensimmäisen Kaakkois-Suomi Areenan paneelikeskustelun aiheena on kaakkoisen Suomen elinvoiman uudet eväät ja plan B. Keskustelu toteutuu perjantaina 28.6. klo 14 alkaen.

Aiemminkin Areenan lavalla selkeästi ja rakentavasti näkökulmiaan ilmaissut maakuntajohtaja Satu Sikanen saa seurakseen toisen entisen kilpaurheilijan, savonlinnalaisen kansanedustajan Hanna Kososen, EU-ilmastolähettiläs Timo Huhtamäen sekä Saranen Consulting Oy:n toimitusjohtajan Mirja Hosionahon.

- Mirja Hosionaho johtaa Lappeenrannasta käsin valtakunnallista Saranen Consulting -yhtiötä. Saranen vahvistaa työnantajien ja työnhakijoiden potentiaalia toimimalla kumppanina uuden osaamisen rekrytoinnissa, kouluttamisessa ja johtamisessa.

- Toimitusjohtaja Huhtamäki on sekä yrittäjä että yksi Suomen johtavista kiertotalouden ja vihreän siirtymän asiantuntijoista. Hän tulee Ruokolahdelle suoraan Porin SuomiAreenalta.

- Hanna Kosonen on entinen tiede- ja kulttuuriministeri sekä eduskunnan talousvaliokunnan varapuheenjohtaja. Hänellä on myös kymmenen vuoden kokemus yrittäjänä toimisesta.

 

Rautaa vai rauhaa rajalle?

Perjantain 28.6. toinen aihe on vähintään yhtä ajankohtainen kuin ensimmäinen. Paneelikeskustelun otsikko on ”Lisää rauhaa vai lisää rautaa rajalle”. Aiheesta on keskustelemassa todella mielenkiintoinen ja monipuolinen joukko: televisiosta tuttu eversti Marko Saareks on uunituore Raja- ja Merivartiokoulun johtaja, usein valtakunnallisessa mediassa asiantuntijana esiintyvä Frank Johansson taas Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja. Mukana ovat myös itäisen Suomen turvallisuus- ja maanomistusasioissa aktiivisesti toiminut kansanedustaja Suna Kymäläinen sekä suorasanainen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro Helsingistä. Matinpuro on myös pitkäaikainen nuorten arvostaman Voima-lehden toimitusjohtaja.

Lappeenrantalaislähtöisen Rauhan isoäidit toimintaryhmän aktiivi, ex-kansanedustaja Tuija Maaret Pykäläinen alustaa kuuman ja kiintoisan keskustelun.

 

Kaakkois-Suomi Areenan toinen tapahtumapäivä on 16.8. Silloin lavalle nousevat mm. kansainvälistä mainetta niittänyt merkityksellisyysfilosofi Frank Martela sekä Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen. Frank Martela on tulossa 16.8. Ruokolahdelle koko päiväksi.

Kaakkois-Suomi Areena toteutuu tänä kesänä jo neljättä kertaa. Keskusteluja on parhaimmillaan ollut seuraamassa satoja kuntalaisia ja seudun vapaa-ajan asukkaita. Osa vieraista on saapunut aiheiden kiinnostavuuden vuoksi kauempaakin.

Tilaisuuden yksi tarkoitus on kohtauttaa vaikuttajia, päättäjiä, yrittäjiä ja tavallisia kuntalaisia. Matalan kynnyksen tapahtumiin on kaikilla vapaa pääsy ja toriympäristö tarjoaa mahdollisuuksia antoisiin keskusteluihin vaikuttajien kanssa myös paneelien ulkopuolella.

 

Paikalle odotetaan jälleen satoja ihmisiä

Kahden eri paneelin juontajana toimiva Tea Usvasuo ja tapahtumaa koordinoiva Asko Ali-Marttila kertovat, että tavoitteena on saada torille ainakin 300 ihmistä.

  • Imatralla järjestetyssä EU-vaalipaneelissa oli hiljattain paikalla noin 30 henkeä. Yleensä täällä emäpitäjän puolella on ollut noin kymmenen kertaa vilkkaampaa, toteaa Ali-Marttila puoliksi leikillään.
  • Torin keskusteluissa on yleensä ollut mukava, rento ja rakentava ilmapiiri. Paikalle tulleet viihtyvät ja aivan varmasti tänäkin vuonna saa jokainen torille saapunut paljon uutta tietoa ja uusia näkökulmia ajankohtaisiin asioihin – panelistijoukko on todella tasokas, jatkaa Usvasuo.

Ensimmäinen Kaakkois-Suomi Areena (28.6.) osuu samalle päivälle kuin Saimaa Cycle Tour, mikä tarkoittaa sitä, että Ruokolahdella on silloin kansaa liikkeellä enemmän kuin ehkä kertaakaan tänä kesänä. Toivomme, että myös jokainen seudun tiedotusväline on paikalla. Tori avautuu klo 13 ja panelistien haastattelumahdollisuuksia on runsaasti.

 

Lisätietoja ja yhteyksiä etukäteishaastatteluihin:
Tapahtumakoordinaattori Asko Ali-Marttila, p. 0400 400 200, asko.ali-marttila@ruokolahti.fi

Jaa sivu: