Siirry pääsisältöön
Leijonapatsas kunnan sisääntulon risteyksessä kukkien keskellä

Kulttuuri

Meillä on osallistava kulttuuri ja aktiiviset kyläyhteisöt – olet ruokolahtelainen ennen kuin huomaatkaan! 

Paikalliset toimijat ja aktiivit takaavat rikkaan ja aktiivisen toiminnan kunnan alueella. Kulttuuripalvelut järjestää erilaisia tapahtumia Ruokolahdella ja tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Vuosittain meillä on upea ja aktiivinen kesätori, jossa paikallisosaaminen ja laadukas ohjelma yhdistyvät.  

Ruokolahden kirjastossa järjestetään ympäri vuoden näyttelyjä, joiden aihepiirit vaihtelevat kuvataiteesta kunnan historian vaiheisiin ja kaikkeen siltä väliltä. Historian havinaa pääset kokemaan myös kirkonmäellä. Kirkonmäen kupeessa sijaitseva Ruokolahden kotiseutumuseo on kesäisin oiva retkeilykohde. 1860-luvulla rakennettuun viljamakasiiniin perustetussa museossa on esillä noin 3000 esinettä. 

Ruokolahden kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille eri toimipaikoissa kuntamme alueella. Valittavana on esimerkiksi musiikki-, liikunta-, käsityö- ja kuvataidekursseja.

Ruokolahdella taiteen perusopetusta annetaan kansalaisopistossa. Taiteen perusopetus on lapsille ja nuorille järjestettävää tavoitteellista ja vuosittain etenevää opetusta, jossa noudatetaan valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. 

Olemme mukana myös Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkussa, joka on osa opetusministeriön tukemaa valtakunnallista lastenkulttuuriverkostoa. Ruokolahden esi- ja perusopetuksen oppilailla on oma kulttuuripolkunsa, jonka kautta he pääsevät tutustumaan kulttuurin eri osa-alueisiin www.lastenmetku.fi/kulttuuripolku-ruokolahti/ .