Siirry pääsisältöön
Huonot hampaat eläimellä
Palvelu

Eläinsuojelu

Palvelu

Eläinsuojelu

Kaltoinkohdellusta eläimestä tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaissa säädetään muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi. Imatran seudun ympäristötoimen valvontaeläinlääkäri valvoo yhdessä kunnaneläinlääkäreiden kanssa, että eläimiä hoidetaan, kohdellaan, käytetään ja kuljetetaan eläinsuojelusäädösten mukaisesti. Valvontaa tehdään epäilyn perusteella sekä ilman epäilyä mm. ammattimaisesti toimiviin eläinyksiköihin valvontasuunnitelman mukaisesti. Eläinsuojeluasioita hoitaa virka-aikana valvontaeläinlääkäri.

Kiireellisessä tapauksessa poliisiin saa yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Asioi tästä

Toimintaohje

Epäiltäessä eläimen kaltoinkohtelua, ottakaa ensisijaisesti yhteyttä alueen valvontaeläinlääkäriin virka-aikana. Kiireellisessä tapauksessa poliisiin saa yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranomaiselle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaki säätää muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunnan tai hyvinvointialueen terveydensuojeluviranomaiset sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Eläinsuojelulaki

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247