Siirry pääsisältöön
Venelaituri
Palvelu

Satamat ja venepaikat

Palvelu

Satamat ja venepaikat

Ruokolahden kunnalla on tarjota veneilyn harrastajille vuokrapaikkoja moneen tarpeeseen. Keskustaajaman läheisyydestä löytyy yhteensä neljä eri satamaa laituri- ja maallevetopaikoilla, sekä muutama peräpoijupaikka lähinnä suuremmille veneille. Vierassatamia löytyy Rasilasta sekä Vaittilasta.

Aisa- ja poijupaikalliset laiturit ovat eristetty lukollisilla porteilla. Kuuselan kotisatamaa lukuun ottamatta parkkipaikat sijaitsevat porttien ulkopuolella.

Venepaikat ovat Vaittilan satamaa lukuun ottamatta kaikki aivan keskustan tuntumassa. Osilla satamien kupeesta löytyy kunnan ylläpitämiä hiekkapohjaisia uimarantoja, rantaraittia ja kota + tulisijaa. Veneet voi laskea Vaittilan ja Pappilanlahden satamista betoniluiskia käyttäen.

Venesatamat

Rasilan venesatama (Satamatie 5)

 • Telapaikat (soutuvenepaikat) 13 kpl
 • Septitankin tyhjennyslaite (syyskuun loppuun saakka)
 • Vierassatama
 • WC + jätehuolto

Pappilanlahden venelaituri (Pappilanlahdentie 8)

 • Telapaikat 30 kpl
 • Kapeat aisapaikat 10 kpl
 • Leveät aisapaikat 4 kpl
 • Veneenlaskupaikka

Vaittilan venelaituri (Kaljaniementie 13)

 • Telapaikat 23 kpl
 • Kapeat aisapaikat 14 kpl
 • Leveät aisapaikat 8 kpl
 • Poijupaikat 4 kpl
 • Vierassatama + veneenlaskupaikka (Salmikuja)

Kuuselan venelaituri (Rantakuja 14)

 • Kapeat aisapaikat 16 kpl
 • Poijupaikat 5 kpl

Aisojen mittoja

 • Kapean aisan leveys = 2,10m - 2,50m
 • Leveän aisan leveys = 2,60m - 3,0m
 • Aisan pituus = ~ 5m

Vierassatamapaikat

Kotisatamapaikkojen lisäksi Ruokolahdelta löytyy myös vierassatamapaikkoja. Rasilan vieraspaikkoja löytyy yhtäaikaisesti neljälle veneelle, aivan laiturin kyljessä paalu- ja kylkikiinnityspaikoilla. Syväys on noin 2m.

Vaittilan satamasta löytyy poijupaikkoja. Paikat sijaitsevat Ukonsalmensillalta katsottuna oikealla puolella ja kulku tapahtuu Salmikujan kautta.

Huomioithan, että venettä voi pitää vieraspaikalla max. 12h yhtäjaksoisesti. Vieraspaikkoja ei tarvitse varata etukäteen vaan paikat ovat veneilijöiden käytössä, mikäli ne sattuvat olemaan vapaana.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Venepaikkojen hinnat löytyvät kohdasta ”Lomakkeet”. Mikäli veneilykausi on ehtinyt jo starttaamaan, tiedustelethan vapaista paikoista ensin puhelimitse ennen hakemuksen laittamista.

Venepaikkojen vuokraus tapahtuu laittamalla venepaikkahakemus sähköisesti tai täyttämällä paperiversio Teknisten palveluiden toimistolla. Vuokraamme paikat aina ensisijaisesti paikkakuntalaisille ja jaamme jäljelle jääneet ulkopaikkakuntalaisille. Paikkojen jako tapahtuu hakemuksen saapumispäivän perusteella maalis-huhtikuun vaihteessa, joten mikäli haluat varmistaa paikkasi (eritoten aisapaikat) kannattaa hakemusta laittaa tulemaan jo alkuvuodesta. Ilmoitamme hakijoille sähköpostitse riippumatta siitä saitteko paikan vai ette.

Vapaita venepaikkoja voi vuokrata myös veneilykauden aikana. Veloitamme kuitenkin täyden vuokrahinnan vaikka veneilykausi olisikin jo käynnistynyt.

Vuokrasopimus allekirjoitetaan Teknisten palveluiden toimistolla paikanpäällä. Samalla peritään kauden vuokrahinta (korttimaksu) ja luovutetaan avain vuokraajan käyttöön. Huomioithan, että vuokraaja on oikeutettu vain yhteen avaimeen ja se tulee palauttaa vuokra-ajan päätyttyä. Kadonneesta avaimesta perimme 50 € korvauksen.

Paikkakuntalaisten venepaikkasopimukset ovat toistaiseksi voimassaolevia. Edellisen kauden venepaikkavuokransa maksaneille lähetämme laskut automaattisesti aina veneilykauden alussa, siis maalis-huhtikuun vaihteessa. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä vuokralainen varmistaa venepaikan tulevalle vuokrakaudelle. Samalla hän sitoutuu noudattamaan venelaituripaikkojen voimassaolevia sopimusehtoja. Mikäli haluat irtisanoa paikkasi, olethan yhteydessä kunnan maanmittausinsinööriin. Vuokraa ei hyvitetä kesken kauden irtisanotuista venepaikoista.

Venepaikanhaltija ei voi siirtää vuokraoikeutta eikä vuokrata paikkaa kolmannelle osapuolelle.

Toimintaohje

Veneitä saa pitää vain kunnan vuokraamilla paikoilla. Kunta ei anna lupaa pitää veneitä ns. puskapaikoilla kunnan omistamilla ranta-alueilla. Mikäli venettä pidetään maksamattomilla paikoilla tai vuokrausehtojen vastaisesti eikä omistaja kehotuksista huolimatta poista venettä paikalta siirtokehotuksessa määrättyyn päivään mennessä, vene voidaan siirtää kunnan varastoon. Tämän jälkeen veneen omistaja voi lunastaa veneensä maksamalla erääntyneet siirto- ja säilytyskustannukset ja noutamalla vene varastoalueelta. Veneitä säilytetään kunnan varastossa 3kk. Tämän jälkeen lunastamatta jääneet veneet siirtyvät kunnan omaisuudeksi.

Venepaikat tulee pitää siistinä eikä laitureille saa tehdä omia viritelmiä ilman erillistä lupaa. Telapaikkaa vuokratessasi huomioithan, että kunta vuokraa oikeuden vain kyseiseen paikkaan. Paikalta löytyy puomi ja numero, mutta itse telan hankkiminen on vuokraajan vastuulla. Kunta huolehtii kaislojen niittämisen joskus ja jouluna. Vuokralaiset voivat käydä niittämässä niitä itse ilman erillistä lupaa mikäli kokevat tarpeelliseksi. Kunnalla ei ole tarjota talvisäilytyspaikkoja.

Mikäli kiinteistöltäsi löytyy rasiteoikeus kunnan omistamalle venevalkamalle ja haluat kyseisen oikeuden käyttöösi, olethan siitä yhteydessä venepaikkavastaavaan. Rasitepaikat ovat telapaikkoja ja niistä tulee tehdä kirjallinen rasitesopimus. Yksi kiinteistö on oikeutettu vain yhdelle paikalle. Oikeus rasitukseen tullaan tarkistamaan.

Hox! Laiturien lähettyvillä sijaitsevat saunat eivät ole vieraskäytössä eikä niitä voi vuokrata.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksullinen.