Siirry pääsisältöön
Koulu ja monitoimiareena
Palvelu

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Palvelu

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Oppilaalle, joka ei osaa suomea, voidaan järjestää perusopetukseen valmistavaa opetusta. Valmistavassa opetuksessa noudatetaan omaa opetussuunnitelmaa. Valmistavan opetuksen tavoitteita ovat suomen alkeiden opiskelu ja yleisten koulunkäyntivalmiuksien saavuttaminen.

Oppilas opiskelee valmistavan opetuksen ryhmässä yleensä noin yhden lukuvuoden, minkä jälkeen oppilas siirtyy pääsääntöisesti oman asuinalueensa lähikouluun. Oppilas voi jo valmistavan opetuksen aikana osallistua opetukseen suomenkielisessä luokassa joissakin aineissa.

Valmistavaa opetusta annetaan lukuvuosittain ilmoitettavassa koulussa tai kouluissa. Ruokolahdella maahanmuuttajaoppilaille järjestetään S2-opetusta oppilaan tarpeiden mukaisesti.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

TUVA-koulutus voi sopia sinulle, jos

  • olet oppivelvollinen ja tarvitset valmentavaa koulutusta ennen siirtymistä toisen asteen opintoihin (lukio tai ammatillinen koulutus)
  • haluat vahvistusta suomen tai ruotsin kielen osaamiseesi ennen tutkintokoulutukseen siirtymistä
  • olet aikuinen, mutta et ole vielä suorittanut toisen asteen tutkintoa

Voit hakea koulutukseen, jos olet suorittanut perusopetuksen tai vastaavan koulutuksen.

Toimintaohje

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on ilmainen.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Suoritat koko koulutuksen enintään vuodessa. Koulutuksen laajuus on 38 viikkoa. Voit hakea TUVA-koulutukseen kevään yhteishaun kautta tai jatkuvan haun kautta ympäri vuoden. Voit osallistua valmentavaan koulutukseen myös lyhyemmän ajanjakson.

Koulutuksessa saat • valmiuksia hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen, • selkeän suunnitelman opiskeluun ja työelämään • paremmat edellytykset suorittaa lukio ja ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto. Opiskelijana saat opiskeluhuollon palveluita, opinto-ohjausta ja tarvittaessa erityistä tukea.