Siirry pääsisältöön

Turvallinen kasvuympäristö johti paluumuuttoon

Julinin perhe muutti takaisin Ruokolahdelle kasvattamaan lapsensa rauhallisessa ympäristössä.

Tiia ja Panu Julin asuivat vuosia Imatralla, mutta he palasivat lapsuusmaisemiinsa Ruokolahdelle, kun omaa jälkikasvua syntyi. Nyt heidän perheeseensä kuuluvat Panu, Tiia, 2-vuotias Hilla ja perhoskoira Dino.

Molemmat asuivat Ruokolahdella lapsuutensa, mutta Panu muutti Imatralle 2010 ja Tiia opiskelujen vuoksi 2017. Imatralla oli mukava asua nuoruus- /opiskeluvuodet, koska koulu, palvelut ja kaverit olivat lähellä, Panu kertoo Tiian myötäillessä vieressä. Kummallekin oli kuitenkin selvää, että perhe olisi mukavampi perustaa Ruokolahdelle.

Takaisin Ruokolahdelle he muuttivat keväällä 2021, kun perheeseen syntyi jälkikasvua ja Käringiltä löytyi sopiva omakotitalo. Täällä on rauhallisempaa kasvaa lapsuus ja luokkakootkin ovat maltillisemmat, Tiia kertoo. Ruokolahdelta löytyvät riittävät palvelut ja Lappeenranta sekä Imatra ovat lähellä.

Imatraan verrattuna Ruokolahdella ihmiset ovat puheliaampia. Tämän huomaa esimerkiksi lenkkeillessä ja lasta hoitoon viedessä, jolloin keskustelut käynnistyvät helposti. Perheen vapaa-aikaan kuuluu kotona oleskelua, pihatöitä sekä lenkkeilyä pyörällä tai kävellen. Ruokolahdella on todella hyvät lenkkeilymaastot, Panu kehuu.

Ruokolahtelaisuus tarkoittaa Julineille mukavaa elämää. Paikka, jossa on itse saanut kasvaa ja missä haluaa oman lapsensa kasvattaa. Ruokolahden vahvuuksia ovat uusi koulurakennus sekä päiväkoti, lenkkeily- ja pyöräilymaastot /mahdollisuudet, kaunis luonto, rauhallisuus, mukavat ihmiset ja päiväkodissa todella mukava henkilökunta.

Kehittämiskohteeksi Ruokolahdella Julinit näkevät julkisen liikenteen Lappeenrannan suuntaan ja he myös toivoisivat Käringin vanhan leikkipaikan uudistamista.

Teksti: Sami Rasimus