Siirry pääsisältöön
Lapsiystävällinen kunta pääsimme mukaan kuvituskuva

Lapsiystävällinen Ruokolahti

Päivitys 12.2.2024

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallin mukainen työskentely alkaa kevään 2024 aikana

Ruokolahti pääsi tänä vuonna mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin yhdessä viiden muun kunnan kanssa. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa.

Kuntaamme valittu koordinaatioryhmä aloittaa yhdessä henkilöstön sekä lasten ja nuorten kanssa selvittämään lapsen oikeuksia kunnan arjessa ja päätöksenteossa. Nykytilan kartoituksella arvioidaan kunnan lapsiystävällisyyden tilaa. Kartoitus pohjautuu lasten kokemustietoon, mallin lapsenoikeusindikaattoreihin ja kunnassa jo olemassa olevaan tietoon lasten hyvinvoinnista.

Jokainen lapsi ja alle 18-vuotias nuori pääsee ikätasonsa mukaisesti vaikuttamaan siihen, että kuntamme lapsilla olisi asiat hyvin. Lasten mielipiteitä kartoitamme eri tavoin ja otamme huomioon lasten iän.

Voit tutustua UNICEFin lapsiystävällinen kunta -malliin seuraavista linkeistä:
https://youtu.be/ZA4ft26tsCI?si=svSvtE6kpIi_R_cH     
https://www.lapsiystavallinenkunta.fi/   

Tiedotamme työn etenemisestä tällä sivulla ja kunnan sosiaalisen median kanavissa.

 

Päivitys 11.1.2024

Ruokolahti on valittu mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin!

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa aloittaa vuonna 2024 kuusi kuntaa: Humppila, Marttila, Rautalampi, Ruokolahti, Tornio ja Ylöjärvi. Mallissa on vuonna 2024 mukana yhteensä 59 kuntaa, ja se tavoittaa 55 % Suomessa asuvista lapsista.

UNICEFIN Lapsiystävällinen kunta -mallin perusta ja arvopohja ovat YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa. Kuntaan on valittu koordinaatioryhmä, joka vastaa kehittämistyöstä. Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyö etenee mallin työvaiheiden mukaisesti. Kunta keskittyy kehittämistyössä lapsenoikeuksien toteutumiseen ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin lapsiin. Kehittämistyön tavoitteet ja toimenpiteet ohjaavat koko kuntaa.  

Lue lisää alla olevasta linkistä.
UNICEF lapsiystävällinen kunta

Lisätietoja

Sirpa Kupiainen
Kupiainen, SirpaPäivähoidon ohjaaja