Siirry pääsisältöön

Kaakkois-Suomi Areena

Kaakkois-Suomi Areena

Ruokolahden torilla 28.6. ja 12.7.2024

Ruokolahden torilla kesäisin toteutuvan Kaakkois-Suomi Areenan idea on tarjota avointa, tasokasta, uutta luovaa keskustelua. Tämä matalan kynnyksen keskustelufoorumi tuo asiantuntijat ja yleisön lähelle toisiaan. Areenalla  on vuosien saatossa käyty keskustelua monista aiheista. Yleensä aiheet liittyvät yksilön hyvinvointiin tai yhteiskunnan elinvoimaan. Parhaimmillaan tilaisuudet ovat vetäneet paikalle satoja kuulijoita.

Tänä kesänä torilla keskustellaan taas tärkeistä, ajankohtaisista asioista: Kaakkois-Suomen elinvoiman uusista eväistä, sodasta ja rauhasta, kehon ja mielen tasapainosta sekä elämän merkityksellisyydestä. Kaikkia aiheita pohditaan myös Ruokolahden ja Kaakkois-Suomen näkökulmista. Tunnettujen vaikuttajien saapuminen torille mahdollistaa luontevan ja antoisan vuorovaikutuksen myös lavan ulkopuolella.

Kaakkois-Suomi Areenan tapahtumat ovat kaikille avoimia matalan kynnyksen keskustelutilaisuuksia. Areena sijaitsee torin vieressä ja tori tarjoiluineen on vahvasti menossa mukana koko areenapäivän.

 

Perjantai 28.6.2024

klo 14.00 - 15.00

Kaakkois-Suomen elinvoiman uudet eväät

Koko Kaakkois-Suomi on rajasulun vuoksi uudessa tilanteessa. Keskustelemme rakentavasti Kaakkois-Suomen uudesta noususta – siitä, mitä me voimme tehdä alueemme elinvoimaisuuden kasvattamiseksi.

klo 15.30 – 16.30

Lisää rautaa vai lisää rauhaa rajalle?

Rajan tulevaisuus kiinnostaa kaikkia. Lisää raja-aitoja ja vartijoita vai portit auki kaikkien tulla? Miten voimme vaikuttaa rajarauhan edistämiseen, vai voimmeko?

Perjantai 12.7.

klo 14.00 - 15.00

Kehon ja mielen tasapaino vanhemmalla iällä

Fyysinen tasapaino heikkenee ikääntyessä ellei sitä harjoiteta. Henkisen tasapainonkin tilaan voimme vaikuttaa monin keinoin. Fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin asiantuntijat johdattelevat keskustelua. 

klo 15.30 – 16.30

Merkitys, tarkoitus, edistys ja hyvä elämä

Elämän ja työn merkityksellisyys on viime aikoina noussut yleiseksi keskustelun aiheeksi. Pureudumme teemaan asiaa enemmän tuntevien johdattamina.