Siirry pääsisältöön

O365

O365 ohjeet

Sähköpostin lukeminen nettiselaimella

Kokeile ensin, mene osoitteeseen https://portal.office.com ja yritä kirjautua etunimi.sukunimi@ruokolahti.fi-tunnuksillasi. Jos sinulta kysytään puhelinnumeroa kaksivaiheista tunnistautumista varten, syötä oma numerosi ja käyttöönotto on valmis.

Mikäli et pääse sähköpostiin, tee alla olevat toimenpiteet.

Tee tämä vaihe tietokoneella:


Ensimmäinen käyttökerta: Kaksivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto O365 puhelimen kautta.pdf

Sähköpostia voi lukea tietokoneen, tabletin tai puhelimen selaimella MFA:n käyttöönoton jälkeen. Jokaisella kirjautumiskerralla on käytössä kaksivaiheinen tunnistus.


Sähköposti ruokolahti.fi, kun kaksivaiheinen tunnistautuminen on otettu käyttöön


Sähköpostin käyttöönotto puhelimessa
Tee tämä vaihe ensin tietokoneella. 


Ensimmäinen käyttökerta: Kaksivaiheisen todentamisen (MFA) käyttöönotto O365 sovelluksen kautta.pdf

Tarvitset myös puhelinta sovelluksen määrityksessä ohjeen mukaan.

Jos olet käyttänyt sähköpostisovelluksena Outlookia, kannattaa Outlook poistaa ja asentaa uudelleen. Vähintään nykyinen tili ruokolahti.fi pitää poistaa, mutta helpointa on poistaa sovellus ja asentaa se uudelleen.


Voit asentaa Googlen Play-kaupasta tai Applen App Storesta  puhelimeen etukäteen valmiiksi Microsoft Outlook-sähköpostiohjelman sekä Microsoft Authenticator-sovelluksen. Ruokolahti.fi-sähköpostin voi asentaa viiteen eri mobiililaitteeseen.

O365-palvelussa käytetään kaksivaiheista tunnistautumista tilin suojaamiseen. Siksi ensimmäisellä käyttökerralla pitää kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) ottaa käyttöön.

Puhelimen sähköpostia voi käyttää vain Outlook-sovelluksen kautta (puhelimen oma sähköpostiohjelma EI siis toimi). Puhelinkäytössä suositellaan käyttämään Microsoft Authenticator-sovellusta todennuksen hepottamiseksi. Tätä suositellaan käyttämään myös, kun kunnan kannettavaa tietokonetta käytetään ulkoverkossa etäyhteyden kautta.