Siirry pääsisältöön
Paljon erikokoisia euroseteleitä

Kunnan ostolaskudata

Kunnan menoista valtaosa kohdistuu ostoihin toisilta osapuolilta. Ostot voivat olla esimerkiksi tavaroiden tai palvelujen hankintaa. Ostolaskujen avaamisen tarkoitus on lisätä kunnan toiminnan läpinäkyvyyttä ja vahvistaa siten paikallisdemokratiaa.

Ostolaskutiedoista on poistettu toiminimiyrittäjien tai muiden yksityishenkilöiden nimet siltä osin kuin ne on voitu tulkita henkilötiedoksi. Näiden osalta on kirjattu maksun saajaksi joko ”yksityishenkilö” tai "toiminimi".

Toiminimiyrityksiä koskevia tietoja on tulkittu henkilötietoina, eikä niiden luovuttaminen (asettaminen nähtäville tietoverkkoon) olisi tässä tapauksessa tietosuojasäädösten mukaista. Tästäkin huolimatta tiedon yksittäisen laskun osalta saa tarvittaessa ottamalla yhteyttä kuntaan.

Tälle sivustolle lisätään Ruokolahden kunnan ulkoiset ostot pdf-muodossa. Vuoden 2022 tiedot julkaistiin 19.7.2023.

Lataa listaus ostolaskuista vuodelta 2022

Lataa listaus ostolaskuista vuodelta 2021

Aineistossa ovat kunnat suorittamat maksut yrityksille ja muille yhteisöille. Valtaosa maksuista on kunnan itsensä rahoittamia, mutta mukana on myös maksuja, joissa alkuperäinen maksaja on ollut joku toinen. Summat sisältävät arvonlisäveron vain siinä tapauksessa että ne jäävät kunnan kustannettavaksi. Aineistoon sisältyvät vain kunnan käyttötalousmenot: esimerkiksi investointimenot ja lainanlyhennykset eivät sisälly siis aineistoon.

Kunnan toiminta perustuu julkisuusmyönteiseen hallintoon. Kunnan asiakirjat, myös ostolaskut, ovat lähtökohtaisesti julkisia, ellei kunnalla ole lakisääteistä velvollisuutta salata asiakirjaa.

Jos olet kiinnostunut jostain yksittäisestä laskusta tai toimittajasta, niin ota yhteyttä kunnan keskustoimistoon. Varauduthan yhteyttä ottaessasi siihen, että tietojen etsimisessä voi kestää aikansa, pääsääntöisesti kuitenkin enintään 14 vuorokautta.