Siirry pääsisältöön
4.12.2023, 10.55

Ruokolahdelle rakentuu viihtyisä ja innovatiivinen rantapuisto

Ruokolahden keskustan uudistuva satama ja rantapuisto luovat viihtyisän ja toimeliaan alueen niin kunnan asukkaille, matkailijoille kuin yrityksillekin. Alueen uudistuksessa huomioidaan erityisesti elinkeinojen vihreä siirtymä.

graafinen kuva Ruokolahden satamastasuunnitelmasta järveltä päin, etualalla melojia, taustalla kunnantalo

Ruokolahden kunta on panostanut viime vuosina voimakkaasti asukkaiden ja matkailijoiden viihtyvyyteen sekä yrittäjäystävälliseen ilmapiiriin. Satama-alue on jatkumoa Ruokolahden kunnan viihtyisyyden ja kiinnostavuuden lisäämiselle.

- Haluamme olla kukoistava ja mielenkiintoinen kunta asukkaille ja yrittäjille. Tällä investoinnilla lisäämme alueen houkuttelevuutta ja vahvistamme alueen yritys- ja toimijaekosysteemiä erityisesti matkailun saralla. Tavoitteena on myös, että satama-alueen uudistus tuo mukanaan uutta osaamista ja uusia työpaikkoja, kertoo Ruokolahden kunnanjohtaja Jukka-Pekka Bergman.

Alueen kehittämisessä tehdään tiivistä yhteistyötä lähialueen kuntien sekä koulutus- ja TKI-toimijoiden kanssa.

 

Yhteinen kohtaamis- ja ajanviettopaikka

Ruokolahden satama-alueesta rakentuu asukkaiden, matkailijoiden ja yrittäjien kohtaamispaikka, jossa yhdistyvät ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet, hyvinvointi ja palvelut.

- Satamasta kehittyy kaikille yhteinen paikka, jossa ollaan ja kohdataan. Alueen sijainti Saimaan välittömässä läheisyydessä tarjoaa monipuoliset ja innostavat puitteet erilaisille aktiviteeteille ja virkistäytymiselle, iloitsee Bergman.

 

Keskiössä elinvoimainen ja vastuullinen kunta

Ruokolahden kuntakeskukseen rakentuva monimuotosatama ja ranta-alue vastaavat Saimaan ja Haapaveden kestävän hyödyntämisen tarpeisiin. Alueella esimerkiksi edistetään uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Suunnitelmissa on toteuttaa alueelle muun muassa vesiliikenteen sähkön latauspisteitä.

- Yhdessä Patotien kunnostushankkeen kanssa satama-alue luo merkittävän elinvoimaa vahvistavan kokonaisuuden, joka edesauttaa Haapaveden kestävää hyödyntämistä ja siten aluetalouden monipuolistumista, kertoo Bergman.

Satama liittyy kiinteästi myös metsäteollisuuden uudistuvaan vesistökuljetusverkostoon. Satama voi tulevaisuudessa toimia esimerkiksi tukinuiton huoltopisteenä ja -reittinä.

 

Lisätietoja:

Jukka-Pekka Bergman
kunnanjohtaja
Ruokolahden kunta
044 449 1201

Jaa sivu: