Siirry pääsisältöön
18.10.2023, 10.26

Vie vanhus ulos -kampanja toi palkinnon Ruokolahden-Vuoksenniskan kotihoidolle

Syyskuussa toteutettu kampanja toi iloa ja hyvää mieltä vanhuksille.

Käsi kädessä metsäpolulla

Vanhempien ihmisten päivittäinen ulkoilu vähenee huolestuttavasti, kun iän myötä liikkumisongelmat lisääntyvät tai kaatumisen pelko estää ulkoilun. Moni iäkäs haluaisi kuitenkin jatkaa ulkoilua. Kotihoidon ja hoivakodin asukkaista useampi kuin joka viides kokee, ettei pääsee riittävästi ulkoilemaan

Syyskuussa toteutettu kahden viikon mittainen ulkoiluhaaste, Vie vanhus ulos -kampanja, kutsui läheisiä, vapaaehtoisia ja sote-ammattilaisia ulkoilemaan yhdessä tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Jo pieni hetki luonnossa kohentaa mielialaa, alentaa verenpainetta ja parantaa unenlaatua.

– Ulkoilu tuo hyvää mieltä iästä riippumatta ja siitä saa terveysvaikutuksia kaikkina vuodenaikoina. Kampanjan myötä saatiin asia hienosti aktivoitua ja asialle hyvää julkisuutta, iloitsee toimintayksikön esimies Taina Miesperä Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.                         

Ikäinstituutti palkitsi Vie vanhus ulos -kampanjan ahkerimpia osallistujia

Kotihoito Runi palkittiin sarjassa Kunnon kotihoito. Muut kaksi sarjan palkittua olivat Isojoen kotihoito Isojoella ja Hannuksen kartano Sodankylässä. Palkintona on Viking Linen risteilyetukortteja.

– Vuoksenniskan-Ruokolahden kotihoito Runi vei yhteensä 92 vanhusta ulkoilemaan kahden kampanjaviikon aikana. Varmasti todella paljon iloa ja hyvää mieltä on tullut asiakkaille tämän ansiosta, lisää Miesperä.

- Tosi hienoa työtä, kiitos kaikille mukana olleille, iloitsee myös toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja Miia Inna Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Vuoden 2023 Vie vanhus ulos -kampanjaan osallistui yhteensä 350 palvelutaloa tai hoivakotia sekä useita järjestöä ja tai muuta yhteisöä. Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa.

Vuosittaisessa ulkoilukampanjassa haastetaan sote-ammattilaisia, järjestöjä, vapaaehtoisia, läheisiä ja naapureita ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa.

Vuoden 2024 kampanja-aika on 16.-29.9.2024.

 

Lisätietoa:

Taina Miesperä, toimintayksikön esimies, taina.miespera@ekhva.fi, p. 040 651 1868

Jaa sivu: