Siirry pääsisältöön
kolme kalastajaa veneessä

Ikäystävällinen Ruokolahti

Ruokolahdella on helppo ikääntyä: palvelut ovat lähellä, asuinympäristö Saimaan rantoineen on viihtyisä ja tarjolla on omatoimista ja ohjattua mielenkiintoista tekemistä.

Tapahtumia kunnassa järjestetään aktiivisesti. Esimerkiksi tori on täynnä tunnelmaa kesällä joka perjantai, ja kunnanjohtajan kvartaalikatsauksissa kuulet kunnan tuoreimmat kuulumiset. Myös Elvinkulman Olohuoneella tapahtuu ympäri vuoden – on bingoa, digiohjausta, yhteislaulua ja retkiä. Kunnan järjestämät liikuntaryhmät kokoontuvat viikoittain ja kuntosali kutsuu pitämään yllä vireyttä ja toimintakykyä. 

Ihana ikääntyä Ruokolahdella!

Pysytään pystyssä talvellakin!

Katso videolta vinkkejä kaatumisen ehkäisyyn.

Katso video
Neljä lumikenkäilijää lumisen kallion edessä, selkä kameraan päin

Ikääntyneiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden toimintamalli

Toimintamalli on hyödynnettävissä ikäystävällisen Ruokolahden kehittämisessä, ja se luotiin osana Ikäystävällinen Ruokolahti -hanketta.

Lue lisää
käsi kädessä metsäpolulla

Ravitsemusportaali

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ”Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön” -hankkeen ravitsemusportaalissa on luotettavaa tietoa ravitsemuksesta ja se on suunnattu ikääntyneille itselleen sekä heidän läheisilleen.

Tutustu ravitsemusportaaliin
kurkkua, tomaattia ja persiljaa

Liikunnan riemua

Ruokolahdella on tarjolla monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ikäihmisille. Rasilaan on tulossa hyvinvointireittejä, joiden toivotaan lisäävän ikääntyneiden liikkumista ja tuovan siihen lisää iloa.

Tutustu liikuntapalveluihin
henkilö kuntoilee ulkokuntosalilla

Elvinkulman Olohuone

Elvinkulman Olohuone on matalan kynnyksen kohtaamis- ja ajanviettopaikka aikuisille. Elvinkulman olohuone on avoinna arkisin, ja se tarjoaa avoimen oleskelun lisäksi ohjelmaa eri kohderyhmät huomioiden mm. luentoja ja retkiä.

Tutustu Elvinkulman toimintaan
Ihmisiä käsikädessä Kummakiven ympärillä Elvinkulman syysretkellä

Minustako eläkeläinen?

Tutustu Hyvinvointia ja toimintakykyä eläkevuosiin -oppaaseen sekä Ruokolahden aktiviteetteihin ja osallistumismahdollisuuksiin. 

Lue lisää
henkilö piknikillä Huuhanrannalla

Asiaa ikäasumisesta

Oletko varautunut siihen, että iän myötä asumistarpeesi muuttuvat? Asumisen ennakoinnista saat tietoa Ikäystävällinen Ruokolahti -hankeen toteuttamasta Asiaa ikäasumisesta -liitteestä sekä Asumisen apu -sivustolta.

Lue lisää
Asvaltille piirrettyjä erivärisiä taloja sekä väriliidut

Ruokolahden Rasilan esteettömyyskartoitukset

Raportissa kuvataan mm. esteettömyyden toteutumista eri kohteissa. Raportti toteutettiin osana Ikäystävällinen Ruokolahti -hanketta.

Lue lisää
kaksi kävelijää ulkoilureitillä

Tapahtumia Ruokolahdella

Katso tulevat tapahtumat Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista. Lämpimästi tervetuloa tapahtumiin!

Katso tapahtumat
ihmisiä Ruokolahden torilla