Siirry pääsisältöön
Hiihtolatu

Ladut ja ulkoilualueet

Ruokolahdella on noin 16 km valaistuja latuja ja noin 149 km tavallisia kansanhiihtolatuja. Liikuntatoimen hoidossa on latuja Virmutjoen-Rasilan-Salosaaren-Kurkvuoren alueella noin 50 km. Urheilukeskuksen alueella on 5 km:n pituinen valaistu latu.

Valaistuja latuja on kunnan alueella keskustaajamassa, Äitsaarella, Huhtasenkylässä, Lassilassa, Hauklapissa, Utulassa, Pohja-Lankilassa ja Oritlammella.

Yhdistysten hoitamia kansanhiihtolatuja on 15. Yhdistyksille maksetaan hoitokorvausta latujen ylläpidosta.

Latukarttoja saa ostaa liikuntatoimistosta tai ne näkyvät alla olevasta linkistä. Latukartat on päivitetty tammikuussa 2019.

Lähiliikuntapaikat ja leikkikentät 

Ulkoliikuntapaikat ovat maksutta kuntalaisten käytössä. Yksi sijaitsee torin laidalla, siellä voi tehdä kuntopiiriä tai käydä lenkin lomassa treenaamassa.

Ruokolahden koulun pihassa on monitoimiareena ja leikkipaikka. Kunta ja kyläyhdistykset ylläpitävät leikkikenttiä. Käringillä kenttä sijaitsee Käringinrannantie 26:ssa, Rasilassa Koulukeskuksen pihassa osoitteessa Metsolantie 7 ja Pappilanpellolla Maijantiellä. Salosaarella on Ukonsalmen leikkikenttä Tuulastustiellä ja Vaittilan kenttä Anteroisenmäentiellä.

Vesitornin ympäristössä kiertää 9-väyläinen frisbeegolfrata. Radan tiedot löytyvät täältä: Ruokolahden frisbeegolfrata

Pohjalankilan kyläyhdistyksellä on leikkikenttä Lankilantiellä ja Puntalan kyläyhdistyksellä Sopenmäentiellä. Virmutjoen kyläyhdistyksen leikkikenttä on entisen koulun pihassa. Oritlammella kenttä sijaitsee Lammintiellä.

 

Jääradat  

Urheilukeskuksessa on jääkaukalo. Kaukalo on vapaasti kaikkien käytössä. Muut kunnan jääkaukalot ovat Tarkkolassa, Vaittilassa, Oritlammella, Huhtasenkylässä, Pohja-Lankilassa, Virmutjoella ja Utulassa. Järjestöille maksetaan hoitokorvausta kaukaloiden kunnossapidosta.

 

Terveysliikunta

Terveysliikuntaa järjestävät yhdistykset, liikuntatoimi ja kansalaisopisto. Kansalaisopistolla on omia liikuntaryhmiä ( kts kansalaisopisto ) ja liikuntatoimella on erityisliikuntaryhmiä.

 

Retkeily- ja melontareitit

Tarkemmat tiedot Ruokolahden retkeilyreiteistä löydät Visitruokolahden retkeilyreitit ja luontopolut-osiosta.
Tarkemmat tiedot Ruokolahden melontareiteistä löydät Visitruokolahden melontasivulta.
 
Retkeily- ja melontareittien laavujen ylläpitoa hoitaa paikallinen suunnistusseura SK Vuoksi.

Ruokolahden haja-asutusalueen osoitekartta mittakaavassa 1:50 000 vuodelta 2011 sisältää sekä retkeily- että melontareitit. Karttaa myydään kirjastolla (kunnan matkailuinfossa) ja kunnanvirastolla.

Katso koko maakuntamme retkikohteet eKarjalan retkeilypalvelusta.

 

Yleiset uimarannat 

Liikuntatoimen hoidossa ovat uimapaikat Rasilassa, Pappilanlahdella, Vaittilassa, Käringillä ja Oritlammella. Kesäisin järjestetään alkeisuimakouluja. Lisäksi meiltä löytyy Saimaan rivieraksikin kutsuttu upea Huuhan hiekkaranta:

Tutustu kunnan uimarantoihin Visitruokolahti-sivustolla

 

Suunnistusalueet

Entisen Ruokolahden Suunnistajien ja nykyisen SK Vuoksen kilpailijat ja kuntosuunnistajat ovat tehneet Ruokolahden tunnetuksi suunnistuskunnaksi. Suunnistuskarttoja löytyy noin 25 alueelta.