Siirry pääsisältöön

10. Ruokolahden sisäinen kauneus ja elinvoiman perusta: ihmiskasvoinen Ruokolahti

Elinvoimakyselyssä emme olleet niinkään ylpeitä ruokolahtelaisten ihmisten elämän ja työn tuloksista, vaan elintilaamme ympäröivästä luonnosta. Luonnon arvostamisen ja luonnosta huolehtimisen lisäksi meidän tulee strategiavalinnoissamme kiinnittää huomiomme siihen, miten tulevaisuudessa ylpeytemme ruokolahtelaisina ihmisinä lisääntyisi myös meidän omista toimistamme.

Keskinäinen huolenpito, elävä ja aito yhteisöllisyys, avoimuus, yhtenäinen kasvatusote, tietojen kartuttaminen, oman osaamisemme kokoaminen ja kehittyneempi työnjako (esim. yritysten kesken) yhdistettynä uusiutuvaan ja kestävään elinkeinotoimintaan loisi edellytyksiä ihmiskasvoisen Ruokolahden kehittymiselle.

Kohderyhmien ja esiintyjien valintaa varten nimetään enintään kolmen hengen työryhmä, joiden jäsenet toimivat tilaisuuksien isännöijinä. Luento- /dialogisarjaan kutsutaan mukaan myös valtakunnallisesti tunnettuja ja tunnustettuja ajattelijoita tai vaikuttajia. Luentosarjan tarkoituksena on rakentaa ja vahvistaa kaikkia kuntalaisia yhdistävää eetosta ruokolahtelaisen elinvoiman perustana. Tallennetaan tapahtumat jälkikäteenkin kaikkien kiinnostuneiden katsottaviksi.

Toteutettu

Työn alla / suunnittelussa

Vastuu
Elinkeinotoimi, Kansalaisopisto ja Hyvinvointipalvelut

Toteutettu

Työn alla / Suunnittelussa

Vastuu
Elinkeinotoimi ja Hyvinvointipalvelut