Siirry pääsisältöön

5. Ruokolahden ulkoilupuitteet kukoistamaan

Ruokolahdella on upeat ulkoilu- ja matkailupuitteet. Ruokolahtelaiset tuntevat myös erityistä ylpeyttä alueen kauniista luonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista sekä järvistämme (Elinkeinokysely 2022).

Haastattelujen perusteella keskeiset syyt Ruokolahdelle muuttamiseen liittyvät usein juuri luontoon ja ulkoilumahdollisuuksiin. Ruokolahtelaisille on tärkeää, että hyvät ulkoilupuitteet ovat lähellä. Ne ovat meille merkityksellisiä niin kuntamme veto- kuin pitovoimankin kannalta.

Huolehdimme ympäristöstämme ja kehittämme aktiivisesti ulkoilupuitteitamme yhä houkuttelevimmiksi ja toimivimmiksi. Ulkoilureittien toteutuksien tekemisessä tarvitaan asennetta, tahtoa ja ajanmukaisia resursseja. Luonnonympäristömme mahdollistaa ulkoilun, retkeilyn sekä erä- ja kalastusmatkailun ympäri vuoden. Reittejä tulisi kehittää ympärivuotisesti ja ympärivuotisiksi.

Reittisuunnittelussa tulee huomioida entistä paremmin ihmisten erilaisuus ja kuntokirjo. Tarvitaan myös helppoja ja kevyitä reittejä ja latuja. Lisäksi tulee huomioida koirien kanssa kävelevät ja hiihtävät.

Tarvitaan vähintään yksi henkilö ympärivuotiseen reittisuunnitteluun ja huolenpitoon.

Toteutettu

Työn alla / suunnittelussa

Vastuu
Kunnanjohtaja

Toteutettu

Työn alla / suunnittelussa

Vastuu
Kunnanhallitus, Tekniset palvelut

Toteutettu

Työn alla / suunnittelussa

Vastuu
Elinkeinotoimi