Siirry pääsisältöön

7. Uuden ajan liikkumisratkaisut

Yksi suurimmista elinvoimakyselyissä ja haastatteluissa esiin tulleista toiveista on julkisen liikenteen parantaminen. Sillä on vaikutuksia erityisesti lasten ja nuorten opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksiin. Kehitystoiveet liittyvät sekä kunnan sisäiseen että Imatran ja Ruokolahden välisten yhteyksien parantamiseen.

Haasteen ratkomiseksi tehdään jatkuvaa yhteistyötä kuntalaisten, erityisesti kyliemme nuorten kanssa. Järjestetään tilaisuuksia, joihin kutsutaan Suomesta tai ulkomailta alustajiksi jo toimivia uuden ajan liikkumisratkaisuja selvittäneitä ja löytäneitä. Asian edistämiseksi mahdollisesti perustettava työryhmä tekee aktiivista yhteistyötä myös naapurikuntien ja asiasta kiinnostuneiden yhdistysten, urheiluseurojen ja yritysten kanssa. Alueellista yhteistyötä vaalitaan.

Toteutettu
Tilanne 30.11.2023
6.11.2023 klo 18.00 järjestettiin Ruokolahden koulun monitoimitilassa keskustelutilaisuus Ruokolahden uuden ajan liikkumisratkaisuista ja niiden tarpeesta. Tilaisuudessa asiantuntijapuheenvuorot esittivät Kyytin2 -hankkeen projektipäällikkö Tomas Luoma ja Imatran kaupungin joukkoliikenteen kehittämishankkeen projektipäällikkö Jukka Partinen. Tomas Luoman esityksen ja sitä seuranneen keskustelun voit katsoa tästä linkistä.

Tilaisuuden osallistujamäärä jäi hyvin vähäiseksi kovasta markkinoinnista huolimatta, mikä johtaa ajatukseen siitä, että uusille liikkumisratkaisuille ei ole kovasti kysyntää ja ihmiset ovat löytäneet itselleen sopivat ratkaisut.

Tilanne 31.10.2023
Uuden ajan liikkumisratkaisujen keskustelutilaisuutta on markkinoitu Ruokolahden S-marketin ja K-marketin ilmoitustauluilla, kunnan sähköisillä näytöillä, sosiaalisessa mediassa ja Ruokolahtelainen-lehdessä 19.10.2023.

Tilanne 30.9.2023
25.9.2023 päätettiin järjestää 6.11.2023 klo 18.00 Ruokolahden koulun monitoimitilassa keskustelutilaisuus, johon alustuksen tarjoavat Kyytin2 -hankkeen projektipäällikkö Tomas Luoma ja Imatran kaupungin joukkoliikenteen kehittämishankkeen projektipäällikkö Jukka Partinen.

Työn alla / suunnittelussa
Seurataan liikkumisratkaisujen kehitystä ja uusien innovaatioiden syntymistä ja tehdään seuraavat toimenpiteet toimintaympäristön muuttuessa.

Vastuu
Elinkeinotoimi

Kunnan osaksi ei-kaupallisen kimppakyytitoiminnan alkuun saattamisessa ja vahvistamisessa tulee koordinointi, kuntalaisten yhteen saattaminen ja tarvittaessa – sen osoittautuessa järkeväksi –toiminnan teknisten sovellusten taloudellinen tukeminen.

Toteutettu
6.11.2023 järjestetyn keskustelutilaisuuden osallistujamäärän ja muiden yhteydenottojen perusteella kimppakyytitoiminnan käynnistämiselle ei ole kysyntää

Työn alla / suunnittelussa
Seurataan liikkumisratkaisujen kehitystä ja uusien innovaatioiden syntymistä ja tehdään seuraavat toimenpiteet toimintaympäristön muuttuessa.

Vastuu
Elinkeinotoimi