Siirry pääsisältöön
Ampumahiihtomitali

Urheilijoiden palkitseminen

Urheiluseuroja pyydetään ilmoittamaan menestyneitä urheilijoitaan palkitsemista varten tammikuun toisen viikon loppuun mennessä.

Ruokolahden kunnan urheilijoiden palkitsemissäännöt on hyväksytty hyvinvointipalvelujen lautakunnassa 12.12.2017 § 25:

1. Palkitsemisjärjestelmä koskee vain Ruokolahden kunnassa kirjoilla olevia urheilijoita. Harkintavalta on hyvinvointipalvelujen lautakunnalla.
2. Hyvinvointipalvelujen lautakunta pyytää vuosittain ehdotuksia palkittavista.
3. Hyvinvointipalvelujen lautakunta voi myös omatoimisesti, ilman sille tehtyjä ehdotuksia päättää palkitsemisesta.
4. Tulos tai saavutus on tehtävä Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) vuosittain hyväksyttävissä lajiliittojen lajeissa. Tai kyseessä voi olla jokin muu merkittävä saavutus lautakunnan harkinnan mukaan.
5. Stipendi voidaan myöntää sijoittumisesta vähintään SM-tason kilpailussa kolmen parhaan joukkoon tai pitkäaikaisesta muusta menestyksestä omassa ikäluokassaan.
6. Veteraanipalkinto (yli 35 vuotta) voidaan myöntää sijoittumisesta vähintään SM-tason kilpailussa kolmen parhaan joukkoon tai pitkäaikaisesta muusta menestyksestä.
7. Palkinto voidaan luovuttaa vähintään piirimestaruuden tai vastaavan voittamisesta, tulostaso ja osallistujamäärä huomioiden. Alaikäraja 13 vuotta. Joukkuelajeissa ja viesteissä palkinto voidaan luovuttaa vastaavaksi katsottavan menestyksen perusteella. Ikä vähintään 16 vuotta.
8. Painopisteenä on nuorten urheilijoiden saavutusten huomioiminen.
9. Urheiluseuroilta pyydetään vuosittain ehdotukset palkittavista urheilijoista. Hyvinvointipalvelujen lautakunta edellyttää esitysten tekemistä sitä varten laaditulla lomakkeella. Vain urheilijan paras saavutus mainitaan.
10. Stipendi ja veteraanipalkinto voidaan myöntää samalle henkilölle enintään kolme kertaa. Perustellusta syystä voi hyvinvointipalvelujen lautakunta kuitenkin tästä poiketa.

Sähköinen hakemus