Siirry pääsisältöön

Urheilijoiden palkitseminen

Urheiluseuroja pyydetään ilmoittamaan menestyneitä urheilijoitaan palkitsemista varten tammikuun toisen viikon loppuun mennessä.

Ruokolahden kunnan urheilijoiden palkitsemissäännöt on hyväksytty hyvinvointipalvelujen lautakunnassa 25.1.2023.

RUOKOLAHDEN KUNNAN URHEILIJOIDEN PALKITSEMISSÄÄNNÖT


1. Palkitsemisjärjestelmä koskee vain Ruokolahden kunnassa kirjoilla olevia urheilijoita. Harkintavalta on hyvinvointipalvelujen lautakunnalla.

2. Ehdotukset palkittavista urheilijoista pyydetään vuosittain. Hyvinvointipalvelujen lautakunta edellyttää esitysten tekemistä sitä varten laaditulla lomakkeella.

3. Hyvinvointipalvelujen lautakunta voi myös omatoimisesti ilman sille tehtyjä ehdotuksia päättää palkitsemisesta.

4. Tulos tai saavutus on tehtävä Suomen Olympiakomitean jäseninä olevien lajiliittojen lajeissa. Kyseessä voi olla myös jokin muu merkittävä saavutus lautakunnan harkinnan mukaan.

5. Urheilija voidaan palkita sijoittumisesta SM-tason kilpailussa vähintään kolmen parhaan joukkoon, pitkäaikaisesta muusta menestyksestä omassa ikäluokassaan tai vähintään piirimestaruuden tai vastaavan voittamisesta, tulostaso ja osallistujamäärä huomioiden. Alaikäraja 13 vuotta. Joukkuelajeissa ja viesteissä palkinto voidaan luovuttaa vastaavaksi katsottavan menestyksen perusteella. Ikä vähintään 16 vuotta.

6. Veteraanipalkinto (yli 35-vuotiaalle urheilijalle) voidaan myöntää sijoittumisesta SM-tason kilpailussa vähintään kolmen parhaan joukkoon tai pitkäaikaisesta muusta menestyksestä.

7. Painopisteenä on nuorten urheilijoiden saavutusten huomioiminen.

8. Sama henkilö voidaan palkita enintään kolme kertaa. Perustellusta syystä voi hyvinvointipalvelujen lautakunta kuitenkin tästä poiketa.

Täytä alla oleva hakemus urheilijan palkitsemisesta
Sähköinen hakemus